Intel lancerer blæser-løs NUC mini-PC

edbpriser.dk 03-01-45422 05:00

Intel har haft god succes med deres NUC mini-PC'er, der indtil nu har benyttet sig af de strømbesparende Celeron, Core i3- og i5-processorer. NUC står for Next Unit of Computing og er små stationære computere, der kun måler 11,7 x 11,2 x 3,9 cm.

Senere på året kommer der en ny generation NUC'er på markedet, der bliver udstyret med Intels nyeste generation Haswell-processorer med integreret grafik.

Og enkelte af disse kommer uden køle-blæsere overhovedet, hvilket er muligt, fordi Haswell-processorernes meget lave strømforbrug kræver langt mindre køling end tidligere generationer af Intel processorer, skriver dinside.no.

Som det ses på billedet herover, kommer enkelte af de nye NUC'er med passiv køling i form af kølefinner på tre sider af kabinettet, hvilket muliggør en meget stille PC-løsning til hjemmet.

Læs også: Anmeldelse af Intel Next Unit of Computing

Hvis du oven i købet udstyrer NUC'en med en SSD harddisk i stedet for en traditionel harddisk med bevægelige dele, vil du have en muse-stille computer på skrivebordet.

Intel NUC - Next Unit of Computing
Nye versioner af den oprindeligt udformede NUC kommer også med Haswell processorer.

Forbedret grafik
De nye NUC PC'er fra Intel har fået opgraderet den integrerede grafikchip til en HD 4600 (fra HD 4000 i de tidligere versioner), og det kommer til at betyde væsentligt bedre 3D-ydelse end forgængeren.

Det er dog stadig ikke nok juice til, at NUC vil kunne afvikle de virkelig krævende spil, men spil lavet til Windows 8 Modern UI - optimeret til tablet-PC'er - bør kunne køre gnidningsfrit.


Se video herunder af den ældre generations NUC mini-PC's afvikling af grafik.