Intel NUC med Broadwell arkitektur på vej

edbpriser.dk 10-09-46007 14:46

Intels kompakte Barebone PC kaldet NUC - Next Unit of Computing har længe været blandt de mest populære produkter på EDBpriser.

Læs også: Intel lancerer blæser-løs NUC mini-PC

NUC mini-PC'erne er yderst velegnede som mediecenter eller internetmaskine, og de har især udmærket sig ved deres kompakte formfaktor (ned til 10 x 10 cm), lille strømforbrug og ved at være meget stille - ikke mindst hvis man vælger at installere en SSD i sin NUC.

To nye Intel NUC PC'er i år

Nu kan sitet KitGuru så afsløre, at Intel vil komme med en ny NUC i tredje kvartal af i år, som går under kodenavnet Rock Canyon.

Rock Canyon NUC'en er rettet mod hjemmebrugeren og vil blive solgt med enten en Core i3 eller Core i5 microprocessor baseret på Intels kommende Broadwell arkitektur.

Rock Canyon NUC bliver pakket med teknologi til at fungere som mediecenter, og den vil således få USB 3.0, HDMI og DisplayPort forbindelser samt være klar til at få installeret en infrarød modtager til en fjernbetjening.

Intels NUC Barebone PC'er fylder ikke meget
Intels NUC Barebone PC'er fylder ikke meget.

Det vil også være muligt at udstyre sin Rock Canyon NUC med et SSD drev, som jo hjælper på både hastigheden og støjnivauet.

Herudover skulle Rock Canyon NUC også komme med NFC teknologi, så det bliver nemt at opnå forbindelse med sin tablet eller mobiltelefon.

Læs også: Anmeldelse af Intel Next Unit of Computing

Alt i alt ser Intels Rock Canyon NUC ud til at blive mere brugervenligt anlagt end sine forgængere.

Intel Maple Canyon NUC til firmaer

Intels anden NUC med Broadwell indmad bliver kaldt Maple Canyon og er henvendt til firmaer, hvilket betyder et ekstra fokus på sikkerhed, og den står til at komme i fjerde kvartal af 2014.

Maple Canyon NUC kommer med en Intel Core i5 vPro pakke, og den får Intels egen Trusted Execution, Virtualization samt Active Management, der alle forhøjer sikkerheden og tilføjer Remote Management til enheden.

Maple Canyon NUC får USB 3.0 og DisplayPort forbindelser plus indbygget Ethernet og mulighed for at udstyre den med en SSD.

Iris Graphics Pro grafik

Da både Rock Canyon og Maple Canyon NUC'erne får Intel Core i-serie Broadwell microprocessorer, går KitGuru-skribenten ud fra, at de begge vil blive udstyret med Iris Graphics Pro grafik.

Det skulle betyde, at de nye NUC'er bliver i stand til at understøtte DirectX 11.1, OpenGL 4.1, OpenCL 1.* samt Intel Quick Sync Video teknologi og 4K UltraHD output.

Læs også: Apples Mac Pro til 74.000 er et kup!?

De nye Intel Broadwell microprocessorer skulle i øvrigt være 30 procent mindre strømslugende end sine Haswell forgængere, så der er noget at se frem til.