Intels næste Xeon chip får 18 kerner

edbpriser.dk 27-09-46598 09:56

AMD og Intel har længe kæmpet om at levere de bedste og hurtigste processorer til verdens computere, og nu tager Intel næste skridt i den krig, fortæller Engadget.

Den vildeste af Intels nye Xeon E5 processorer får således 18 kerner at gøre godt med, når de mest kraftfulde computere skal lave 4K video redigering og andre krævende udregninger.

Læs også: Ny Intel-chip kan blive gennembrud for computere uden kølesystemer

Hele Xeon E5-26xx version 3 serien får dog et nøk opad, som du kan se i oversigten herunder, som ChipLoco har fået fingre i.

Intel Haswell-EP E5-2600 v3 specifikationer og priser
Intel Haswell-EP E5-2600 v3 specificationer og priser. Kilde: ChipLoco

De mindste processorer har dermed 6 kerner, og så går det slag i slag op til de 18 kerner i den stærkeste version.

Heftigt strømforbrug og pris på 18-kernet Intel Xeon processor

Som man kan se på strømforbruget, går det også rask fra 85 W til 145 W i 18 kerne udgaven, og priserne stiger også ganske eksplosivt, efterhånden som Xeon processorerne får flere og flere kerner at gøre godt med.

Derfor skal du nok heller ikke forvente at finde en 16- eller 18-kernet processor i din næste bærbare computer, da de vil være for strømkrævende og udvikle for meget varme, men mindre kan nok også gøre, og Intel ser ud til at have en chip til ethvert formål i deres nye kollektion.

Den første computer, der er spået til at komme med Intels nye Xeon processor, er Dells næste generations Precision Workstation, som bliver præsenteret den 9. september.

Læs også: MacBook Pro er blevet opgraderet

Engadget forestiller sig ikke, at Apple vil udstyre deres monster maskine, Mac Pro, med 18-kerne udgaven af Intel Xeon processoren på grund af strømforbruget og varmeudviklingen, men en opgradering fra de nuværende 12 kerner til 14 kerner virker mere sandsynligt.