Intels nye lagringsenhed er 1.000 gange hurtigere end SSD

edbpriser.dk 31-07-2015 15:24

10 års forskning ligger bag Intel og Microns store gennembrud i hukommelse og lagerenhed, 3D XPoint (udtales 3D cross-point), som er den første nye lagrings-teknologi i 25 år, ifølge Geek.com.

Intel og Microns ingeniører har udviklet en helt ny måde at opbevare data på, der både er hurtig og billig, og som samtidig gemmer den lagrede data, selvom strømmen ryger.

Læs også: Specifikationerne på Intels Skylake processorer er blevet lækket

1.000 gange hurtigere end SSD er en utrolig landvinding, og 3D XPoint vil uden problemer kunne klare at køre både den midlertidige hukommelse, som computerens RAM tager sig af i dag, og den længerevarende lagring på harddisken/SSD'en.

3D XPoint

3D XPoint fylder 10 gange mindre end DRAM

Hvordan Intel og Micron har gjort bliver forklaret i videoen herunder, hvor de også fortæller, at 3D XPoint tillige er 10 gange mere kompakt end DRAM arkitekturen, så 3D XPoint vil også kunne opbevare meget mere data uden at optage mere fysisk plads i computeren, tablet-PC'en eller mobiltelefonen.

3D XPoint er ifølge Intel heller ikke dyrt at fremstille, men hvor meget det kommer til at koste, når det en dag er klart til at blive sendt på markedet, melder historien ikke noget om.

Læs også: Samsung PC skærm med trådløs opladning til mobilen

En lovende nyhed er det under alle omstændigheder.