iPad dominerer fortsat tablet-forbruget

edbpriser.dk 28-10-46415 10:06

Nypubliceret statistik viser, at Apples iPad stadig er dominerende, når det drejer sig om at gå på nettet med sin tablet-PC.

iPad kom på markedet i juni 2010 og har med sine mere end 200 millioner solgte enheder lagt sig klart i spidsen for det tablet-boom, som fortsætter med uformindsket kraft i dag.

Læs også: iPhone er dobbelt så dyr som Android

Siden 2010 er ikke mindst Samsung og Google kommet på banen med roste Android-alternativer, og Amazon med deres Kindle tablets med en afart af Android har også opnået stor succes, som man kan se på grafikken herunder.

Grafens tal kommer fra online reklamebureauet Chitika, der har set på, hvilke enheder der har vist deres reklamer i april 2014, og da tallene er baseret på mange millioner visninger, giver de et rimelig præcist billede af tablet-forbruget i Nordamerika.

Internet-forbruget i Nordamerika fordelt på producenter. Grafik: Statista
Internet-forbruget i Nordamerika fordelt på producenter. Grafik: Statista .

Ingen i nærheden af Apples iPad

Med 77 procent af internet-trafikken er der ingen andre producenter, som bare er i nærheden af Apples markedsandel.

Samsung indtager ganske vist andenpladsen med Amazon tæt efter på tredjepladsen, mens Google med deres Nexus- og Microsoft med deres Surface-tablets roder rundt nede omkring de 2 procent.

Næsten samme billede på verdensplan

Sitet StatCounter.com holder øje med de samme tal på verdensplan, og her tegner sig næsten det samme billede, men man kan dog spore en langsom forandring.

Internet-forbruget på verdensplan fordelt på styresystemer. Kilde: StatCounter
Internet-forbruget på verdensplan fordelt på styresystemer. Kilde: StatCounter .

iPad sidder også her komfortabelt i førersædet, men deres markedsandel er dog faldet fra 76,2 procent i maj 2013 til 71,6 procent i maj 2014.

Samtidig er brugen af tablet-PC'er med Android installeret gået fra 20,7 til 25,3 procent i samme periode, så der er en tendens til, at Android langsomt æder sig ind på iPads dominerende position.

Læs også: iPad får split-screen multitasking

Med den nuværende udvikling vil der dog gå i hvert fald fem år, før de to kurver rammer hinanden omkring de 50 procent, og på fem år kan der som bekendt ske mangt og meget - ikke mindst i tech-verdenen.