iPad får split-screen multitasking

edbpriser.dk 31-01-46336 14:50

Brugere af Apples iPad har efterspurgt muligheden for at køre to programmer samtidig på hver sin halvdel af skærmen i årevis, og nu rapporterer 9to5Mac, at Apple planlægger at implementere netop denne funktionalitet i den næste udgave af iOS styresystemet.

Microsofts Surface 2 tablet har allerede funktionen, og Microsoft har da også lavet en video (se herunder), hvor de driller Apple med netop multitasking forskellen, og nu vil Apple så også være med.

Interaktion mellem apps i iOS 8

9to5Mac's kilder fortæller også, at Apple arbejder på, at applikationerne kan interagere med hinanden, når de er i split-screen, så man for eksempel kan trække tekst, video og billeder fra den ene app til den anden.

Læs også: Rygte: Store iPhone 6 modeller i august og september

Der regnes også med, at Apple vil udvikle muligheden for, at applikationerne i App Store kan designes til at tale sammen og dele indhold, såkaldt XPC support, hvilket har været rygtet flere gange i løbet af årene - se koncept-video herunder.

Find din kommende Ipad 4 lige her

Multitasking på alle iPad modeller?

Man går ud fra, at multitasking funktionen bliver udviklet med henblik på den nuværende 9,7 tommer skærm på iPad Air og de tidligere modeller i denne størrelse.

Til gengæld vides det ikke, om funktionen bliver tilgængelig på iPad minis 7,9 tommer skærm, eller om Apple mener, at vil være for småt til split-screen.

Læs også: Smart Lightning USB stick til iPhone og iPad

Apple arbejder efter sigende også på en større iPad, og der vil split-screen multitasking i hvert fald give rigtig god mening.

Apple afslører iOS 8 i juni

Det ventes, at Apple løfter sløret for iOS 8 på deres udvikler konference WWDC den 2. juni.

Hvor mange nye funktioner, der kommer, og om split-screen multitasking når at blive færdigt inden da, vides ikke, men sæt kryds i kalenderen på denne dato.