iPhone 6 holder øje med dit helbred

edbpriser.dk 23-06-46199 15:00

Vores smartphone kan allerede nu hjælpe os med at holde styr på en lang række parametre omkring vores fysiske helbred og aktivitet, men det foregår mest gennem applikationer fra tredjeparter i App butikkerne til Android, Windows Phone og Apples enheder.

Følg de seneste nyheder og rygter om iPhone 6 her - og bliv skrevet op til vores dedikerede iPhone 6 nyhedsbrev

Nu kan 9to5Mac imidlertid berette, at Apple vil præsentere en ny stor helbreds-applikation ved navn Healthbook, der vil være den mest avancerede af sin slags til dato.

Læs også: Nyt Apple patent skal forbedre batteritiden i din iPhone

Healthbook vil højst sandsynligt være klar til at blive præsenteret sammen med Apples næste-generation styresystem, iOS 8, som kommer til at optræde i den kommende iPhone 6, og hvis billederne her på siden fra 9to5Mac taler sandt, bliver det en utrolig avanceret applikation.

Apples Healthbook overgår alt

Som man kan se på billedet af Healthbook herunder, vil Apples nye program ikke bare nøjes med at holde styr på din fysiske aktivitet, din søvn og din ernæring, som det har været muligt at gøre længe ved hjælp af downloadede apps.

Apples Healthbook applikation. Kilde: 9to5Mac
Apples Healthbook applikation. Kilde: 9to5Mac.

Med Healthbook kommer Apple til at udvide overvågningen af din krop til også at omfatte data om dit blod, blodtryk, blodsukker og puls samt iltmætning, kroppens vandindhold og kvaliteten af din vejrtrækning.

Hvordan Apple vil måle avancerede værdier som blodsukker, kroppens vandindhold og iltmætningen i blodet vides ikke med sikkerhed, men en del af målingerne vil højst sandsynligt komme fra forbundne enheder som et smartwatch (iWatch), et fitness armbånd eller Apples patenterede fitness hovedtelefoner.

Apple har hyret mange eksperter til Healthbook

Apple har da også gennem længere tid hyret nogle af verdens førende eksperter til at arbejde på Healthbook, fortæller 9to5Mac, så det er et område, som Apple tager meget alvorligt.

Især på diabetes området er der da også et kæmpe marked for Apple at komme ind på, hvis de kan gøre det nemt at måle blodets sukkerindhold.

I USA er der lige nu 26 millioner mennesker med diabetes, og der kommer 1,9 millioner til hvert år, hvilket betyder, at 1 ud af 3 amerikanere vil have sukkersyge i 2050, hvis den udvikling fortsætter.

Ny fitness trend hos Apple og Samsung

Med Healthbook følger Apple den trend, som Samsung også fokuserede på med deres meget fitness-orienterede præsentation af GALAXY S5, men Apple kommer til at overgå deres sydkoreanske konkurrent, hvis de får Healthbook til at virke med alle de her nævnte funktioner.

Læs også: Samsung giver gaver med GALAXY S5

Så kan man jo kun håbe, at det har en afsmittende effekt på alle deres kunder, så det ikke ender med en sukkersyge epidemi i år 2050.