iPhone 6 Plus koster 1.260 kroner i komponenter - sælges for 6.000 kroner

edbpriser.dk 01-10-2014 15:15

Det er analysefirmaet IHS, der har skilt de to nye iPhone 6 modeller ad og kigget på, hvad værdien af de to mobilers dele er, skriver ZDNet.

Regnestykket blev til $200 (1.170 kr.) for iPhone 6 og kun $15 mere - $215 / 1.260 kr. - for iPhone 6 Plus, hvilket skyldes merprisen for den større skærm, et større batteri og et bedre kamera.

Læs også: Apple: Vi har kun modtaget 9 klager over en bøjet iPhone 6 Plus

Alligevel bliver den billigste iPhone 6 Plus solgt for $100 mere end den billigste iPhone 6 i Amerika (prisforskellen i Danmark er 800 kroner), men det er altså ikke bedre eller dyrere dele, som ligger til grund for den markante prisforskel.

Derimod kan Apple bare smile hele vejen til banken med den ekstra fortjeneste, som iPhone 6 Plus giver dem per solgte enhed.

iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Apple tjener godt på iPhone

Som det kom frem i en analyse tidligere på året, står iPhone salget for næsten 70% af æble-fabrikkens samlede indtjening, og Apple ser fortsat ud til at være i den lykkelige situation, at deres fans opdaterer til den nyeste iPhone nærmest per automatik.

Læs også: iPhone 6 slår Apples salgsrekord

Udregningen tager imidlertid ikke højde for Apples udgifter til udvikling, produktion, licenser, software og marketing, hvor især udvikling har været en rekordstor udgift for Apple op til lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus.

Men selv med adskillige milliarder kroner brugt på udvikling og alt det andet, kan Apple vist roligt regne med også at hente deres penge hjem denne gang - og lidt til...