iPhone 8 får avanceret 3D ansigtsgenkendelse

edbpriser.dk 19-05-49383 05:53

I 2015 købte Apple firmaet Faceshift, der er eksperter i realtids motion capture, og tidligere i år kom firmaet Realface og deres avancerede ansigtsgenkendelses-software også ind i folden hos Apple.

Dermed må man sige, at der er tegn i sol og måne på, at Apple har store planer for at kunne scanne deres brugeres ansigter og bruge dem til både at logge ind på mobilen og i spil, hvor brugerens ansigt og/eller mimik kan overføres til spilkarakteren.

Læs også: Se kort video af iPhone 8

Nu viser et lækket billede så angiveligt toppen af iPhone 8's frontpanel, hvor der er kommet tre nye pladser, som ikke findes på iPhone 7 modellerne.

iPhone 8 frontplade top med nye pladser

Gisningerne går på, at det er pladser til tre nye kameramoduler, der skal bruges til en sikker form for ansigtsgenkendelse samt motion capture til spil og applikationer - se video om sidstnævnte nederst på siden.

Analytikeren Rod Hall fra JPMorgan var da også ude allerede i februar med forlydender om, at Apple ville droppe Touch ID funktionen på både iPhone 8 og 7s modellerne og i stedet bruge ansigtsgenkendelse.

Læs mere om det her: Analytiker: iPhone 8 får ansigtsgenkendelse i stedet for Touch ID

Ansigtsgenkendelse på mobil

Ansigtsgenkendelse har da også nogle fordele frem for en fingeraftrykslæser, der for eksempel ikke fungerer så godt i vådt vejr og er upraktisk, når man har handsker på, men det er selvfølgelig vigtigt, at det er sikkert og ikke kan hackes med et printet billede og en kontaktlinse, som det hævdes at være sket på Samsungs Galaxy S8.

Og at kunne overføre brugerens mimik eller ansigt til spillets avatar lyder da også lovende, så det bliver spændende at se, om det hele - eller bare noget af det - kommer med i iPhone 8 og 7s modellerne til september.


Kilde: BGR