iPhone skal have en panik-knap

edbpriser.dk 06-11-2015 14:17

I patentansøgningen, som Apple har indsendt til det amerikanske patentkontor, beskriver selskabet, hvordan din iPhone skal gå i en form for panik-tilstand, hvis du låser den op med en speciel finger ved hjælp af Touch ID.

Scenariet kunne være, at du bliver truet, er i fare eller bliver tvunget til at låse din iPhone op.

Ved at bruge en anden finger til at låse mobilen op, end den finger du normalt bruger, kan du sætte din iPhone i nedlåst tilstand, så andre ikke kan få adgang til dine personlige data.

Læs også: Ny 4 tommer iPhone tidligt til næste år

Og patentet går videre end som så...

En anden mulighed kunne være, at aflæsningen af et andet af ejerens fingeraftryk bevirker, at kameraet og mikrofonen bliver aktiveret og kan sende informationerne til en alarmcentral, som så kan sende den nødvendige hjælp - hvad enten det er politi, brandvæsen eller en ambulance.

Skitse fra Apples patentansøgning på en iPhone panik-tilstand
Skitse fra Apples patentansøgning på en iPhone panik-tilstand.

Det kunne også være en vandrer, som kommer til skade og derpå kan aktivere panik-tilstanden, der automatisk ringer 112 og sender GPS koordinaterne som hjælp til redningsfolkene.

Patentansøgningen inkluderer faktisk muligheden for, at der kunne være forskellige panik-scenarier, alt efter hvilken finger iPhone ejeren bruger på fingeraftrykslæseren.

Det kunne potentielt give nogle uhensigtsmæssige opkald til politiet, når man efter en våd aften i byen skal huske, hvilken finger man skal bruge, og hvilke man absolut ikke skal bruge, men det er jo en anden snak.

Læs også: Denne mobilskærm kan ikke smadres

Om patentet dukker op i iPhone 7 eller en senere model, kan vi af naturlige grunde ikke vide, men en mulighed for nedlåsning af mobilen ville da gøre det meget mindre attraktivt at stjæle en iPhone.


Kilde: ITavisen.no