iPhone står for 70% af Apples indtægt i 2014

edbpriser.dk 17-04-46177 02:26

Selvom Apple tjener gode penge på både iTunes, Mac computere og ikke mindst iPad-salget, hvoraf de indtil nu har solgt op mod 200 millioner eksemplarer, så er det deres iPhone, som trækker det helt store læs, når det kommer til Apples profit.

Pacific Crest analytikeren Andy Hargreaves har regnet sig frem til, hvordan Apples indtjening kommer til at fordele sig på deres forskellige divisioner, hvis Apple kommer med en 4,7 tommer stor iPhone i år.

Læs også: iPhone 6 skærm går helt til kanten

I kraft af at Apple laver en større iPhone, vil de også tage flere penge for den end deres allerede relativt dyre iPhone 5s, og det vil give et boost til Apples iPhone-salg, forudser Hargreaves.

68% af Apples indtjening i 2014 kommer fra iPhone

Som man kan se i diagrammet herunder, spår Andy Hargreaves, at iPhone-salget kommer til at tegne sig for hele 68% af Apples samlede indtjening i 2014, mens iTunes sammen med andet software og tjenester står for 11%, og den ellers ekstremt populære iPad kun tegner sig for 10%.

Apples Gross Profit by Product 2014
Apples indtjening i 2014 fordelt på produkter/divisioner. Kilde: Statista.com

Mac computere vil ende med at sørge for 6% af Apples indtjening, tilbehør i form af ledninger, covers, docks og lignende vil indbringe 4%, og den gode "gamle" iPod markerer sig med sølle 1% i bunden af hierarkiet.

Læs også: Stor iPhone 6 bliver et kryds mellem iPhone 5c og iPod nano

Det vil med andre ord være noget af en katastrofe, hvis ikke Apple endnu engang leverer varen med næste generation iPhone.