Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

IT-branchen har haft sit bedste halvår nogensinde

Martin - EDBPriser 05-11-2021 09:29

Bortset fra en kort opbremsning under coronaen, er antallet af fuldtidsansatte i IT-branchen steget uafbrudt siden 2013, og der er nu 98.558 ansat i branchen.

På kun et år er der blevet ansat 4.685 flere it-folk, hvilket er en stigning på 5,0%.

Stigningen ses især indenfor antallet af:

  • softwareudviklere (+12,6%)
  • informationstjenester (+7,8%)
  • it-konsulenter (+5,6%)

Hvad der dog trækker lidt den anden vej er underbrancher som f.eks. fremstilling af hardware med -4,4% og engroshandel med -1,8% der i den samme periode har haft nedgang i antallet af medarbejdere.

Samlet set har der dog fortsat være større tilgang end nedgang og resultatet ender derfor positivt.

Lige pt. skulle der mangle ca. 7.600 it-specialister og der er ikke umiddelbart noget der tyder på at det bliver bedre i den kommende fremtid. Ifølge IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og Ingeniørforeningen IDA vil der om 9 år mangle op til 22.000 it-ansatte i branchen.

Navnlig på baggrund af efterspørgslen er den gennemsnitlige månedsløn for en IT-medarbejder oppe på 51.210 kroner, som er en stigning på 2,3% over det sidste år. Fordi lønnen er oppe i det leje, er flere og flere virksomheder også blevet mere opmærksomme på andre måder at tiltrække de tiltrængte IT-kompetencer.

Der er eksempelvis kommet større fokus på work / life balance, fire dages arbejdsuger og fleksible arbejdsdage som et middel til både at tiltrække de rette medarbejdere, men også til at fastholde dem virksomheden allerede har.

Læs hele nyhedsbrevet her