James Cameron kalibrerer Panasonic TV

edbpriser.dk 26-11-2010 10:20

Denne artikel bringes i samarbejde med Recordere.dk

I forbindelse med kalibrering af TV tales om at indstille den neutrale gengivelse, hvor TV'et gengiver filmene så tæt på det, instruktøren havde tænkt med filmen.

Altså forudsat at filmen ellers er overført 1:1 hele vejen fra film til Blu-ray (eller DVD).

Instruktørens forslag
Panasonic går nu en ny vej i forbindelse med filmen "Avatar 3D", som de har eksklusivt til deres kunder i en periode. De spurgte simpelthen instruktøren James Cameron, om han ikke lige kunne se på deres 3D TV og indstille det, så hans film blev gengivet så tæt på biografversionen som muligt.

Og som sagt så gjort, Cameron har fundet frem til hans foretrukne indstillinger for "Avatar 3D" gengivet på Panasonic TV (VT20?).

Indstillingerne kan ses her

Så må vi håbe, at alle de øvrige instruktører er nogenlunde enige med ham, for ellers kan det hurtigt blive bøvlet, hvis TV'et skal kalibreres om før hver film. Der er det måske - trods alt - bedre at vælge den neutrale indstilling og bruge den til alle film.

Men det er aligevel en interessant idé. Her får vi et indblik i, hvad instruktøren ser - eller helst vil se - når han kigger på sin film gengivet fra Blu-ray.

Avatar fra biograf til TV