Jason Statham i barsk actionthriller

edbpriser.dk 25-10-2011 15:30

Kriminalassistent Tom Brant (Jason Statham fra "The Mechanic", "The Expendables" og Transporter-filmene) er en moderne Dirty Harry, der foretrækker at gøre tingene på sin helt egen måde.

Derfor bliver det noget af en prøvelse, da han møder sin nye makker, den homoseksuelle Porter Nash, perfekt spillet af Paddy Considine ("The Bourne Ultimatum").

Bedre bliver det bestemt ikke af, at det noget umage par er tvunget til at samarbejde tæt i en hæsblæsende jagt på politimorderen ’Blitz’, der hærger i London.

Der er fuld knald på instruktør Elliott Lesters intelligente action-thriller Blitz, hvor det store spørgsmål er: Hvem jager hvem?

Deltag i konkurrencen om at vinde "Blitz" her

Action superstar #1
Jason Statham er en af verdens absolut største internationale actionstjerner.

Født i Sydenham, England, var den unge Jason Statham én af Englands bedste dykkere og var på et tidspunkt placeret som nr. 12 på den internationale rangliste.

Stathams vej til filmens verden startede, da han blev spottet af en talentspejder under træning i London. Han optrådte herefter i en række reklamekampagner, indtil hans rolle i en stor reklamekampagne for modehuset French Connection skabte kontakt til en filmproducer, der var i gang med forarbejdet på en film med titlen ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels”.

Filmen blev som bekendt en international blockbuster, og gav Statham et verdensomspændende gennembrud, allerede med sin debutrolle.

Jason Statham har efterfølgende spillet hovedroller i op til flere franchise-kæmpesucceser som ”Crank” og ”Transporter”, sideløbende med titler som ”The Italian Job”, ”Deathrace”, ”The Bank Job” og ”The Mechanic”.

Stærkt cast og crew
I andre hovedroller i ”Blitz” ses Paddy Considine (”The Bourne Ultimatum”) som anden halvdel af det umage, men meget kampdygtige makkerpar.

I filmens titelrolle ses den alsidige irske skuespiller Aidan Gillen, der med stor succes har medvirket i både Jackie Chan/Owen Wilson-komedien ”Shanghai Knights”, Renny Harlins actionkrimi ”12 Rounds” og den ekstremt anmelderroste HBO-TV-serie ”The Wire”.