Kæmpe Nokia Bandit på vej

edbpriser.dk 14-01-45605 13:13

Den faldne mobiltelefon-gigant er ved at finde fodfæstet igen, efter de blev tvunget i knæ af først Apples iPhone og derefter af Android-bølgen, som de fuldstændigt missede at udvikle telefoner til.

Med deres mere og mere roste Lumia telefoner ser det dog ud til, at finnerne igen kan gå med oprejst pande, og nu kommer der også en kæmpe mobiltelefon eller phablet fra dem.

Læs også: Test: Nokia Lumia 1020

Kodenavn Nokia Bandit

Det var det lækkede billede, som du kan se nederst på siden, der satte gang i spekulationerne om en ny stor Nokia Lumia mobiltelefon.

The Verge fik fat i deres kilder med kendskab til Nokias planer, som kunne bekræfte, at Nokia har en 6 tommer stor smartphone under udvikling, som går under kodenavnet "Bandit".

Nokia Bandits store display bliver et 1080p højopløst et af slagsen, hvilket åbenbart bliver normen i Nokias topmodeller fremover.

Læs også: Windows Phone overgår BlackBerry

En ekstra række Live Tiles

Den store skærm med høj opløsning giver plads til en ekstra række Live Tiles på startskærmen, så derfor er Microsoft i fuld gang med en opdatering til Windows Phone 8 systemet, der kan understøtte det nye layout.

Nokia Bandit / Lumia 1025 mockup af Phone Designer
Nokia Bandit / Lumia 1025 mockup kreeret af Phone Designer.

Herudover kommer den næste opdatering af Windows Phone, der kaldes GDR3, også til at indeholde en rotationslås, et bilkørsels-mode og nogle mindre ændringer i brugsfladen.

Hurtig processor og godt kamera i banditten

Indmaden vil være drevet af den nye hurtige Qualcomm Snapdragon quad-core processor, og kameraet bliver på mindst 20 MP, igen ifølge The Verges kilder.

Derfor får Nokia Bandit også den lille forhøjning til kameraet, man kan finde på Nokia Lumia 925, men der skulle altså ikke blive plads til 41 MP kameraet fra Lumia 1020.

Trods den lille forhøjning skulle Nokia Bandit stadig blive forholdsvis tynd, og vægten bliver ligeledes holdt nede af et kabinet i polykarbonat.

Hvornår Nokia Bandit kommer på markedet, er der desværre ingen oplysninger om endnu.

Nokia Bandit/Lumia X 6" glas
Billedet af det store 6" glas, der satte spekulationerne i gang.

Læs også: Lækkede billeder afslører: Nokia-tablet med Windows RT og 4G klar til september