Kan du hacke den her, får du $100.000

edbpriser.dk 15-03-2016 15:12

Google har haft gang i et dusør program siden 2010, der går ud på, at hackere bliver belønnet for at finde huller i Chrome styresystemet i stedet for at bruge deres viden til at sprede malware eller sælge deres viden til andre, som kunne udnytte hullerne til grimme ting.

Google vil hellere betale for oplysningerne og derefter udbedre hullerne, så systemet er så sikkert som muligt hele tiden.

Læs også: Google har skabt håndfri betaling

Sidste år udstedte Google en dusør på $50.000 til alle, som kan finde "et vedvarende sikkerhedshul" i en Chromebook eller Chromebox, der er i gæste-tilstand, hvilket betyder, at brugeren har stærkt begrænsede muligheder.

Det er imidlertid ikke lykkedes for nogen, så derfor har Google netop fordoblet dusøren til $100.000 (cirka 670.000 kroner) i et selvsikkert reklamestunt, der promoverer den gode sikkerhed i Chrome styresystemet.

Google har betalt mere end 6 millioner dollars til hackere

Siden 2010 har Google udbetalt mere end 6 millioner dollars til hackere og sikkerhedsfolk, som har fundet huller i sikkerheden, så det er skam ikke fordi, der aldrig er noget at komme efter.

Læs også: Billig Chromebook i flipdesign

Men den her nød lader altså til at være for meget for alverdens hackere og professionelle fra sikkerhedsbranchen - eller også har de bare ventet på en større dusør...


Kilde: VentureBeat