Karla og Katrine

David Lund - ON-Z.dk 26-01-41775 17:36

Børnefilm er noget vi danskere længe har været gode til. Vi vinder et hav af priser i udlandet for disse, men herhjemme bliver de oftest alt for hurtigt overset.

Historien om Karla er skrevet i en bogserie af Renée Toft Simonsen, og ”Karla Og Katrine” er den anden del. Hvor den første del ”Karlas Kabale” behandlede et forholdsvist voksent emne som alkoholisme set med et barns øjne, er ”Karla Og Katrine” en noget mere løssluppen og sjov fortælling, der behandler et universelt og evigt relevant emne som venskab.

Når Karla og hendes familie skal i sommerhus, går det op for Karla, at hun ingen veninder har, og inviterer derfor hendes tidligere bedste veninde Katrine med.

På turen skaber de langsomt et nyt venskab, men en anden konflikt lurer lige om hjørnet. De har netop lige mødt drengen Jonas, og de synes begge to, at han er lidt lækker.

Selvom historien måske er fortalt gentagne gange før, og det hele lyder en smule overfladisk, overrasker ”Karla Og Katrine” ved at være en hjertevarm fortælling, der går fint i dybden på sine karakterer.

Venskab er heller ikke det eneste emne filmen tager op, for den prøver også at bekæmpe vores fordomme i historien om Jonas – en forældreløs dreng der før i tiden har stjålet, ikke gør det mere, men nu er den første hele byen peger på, når der mangler penge i kassen.

Selvfølgelig bliver der ikke stukket alt for dybt i filmens to hovedemner, da det stadig er en børnefilm, men ligesom med ”Karlas Kabale” er det forfriskende igen at opleve hele verden igennem et barns øjne.

 


Læs mere...