Kineserne kommer!

edbpriser.dk 09-07-48430 06:26

Det er friske tal fra analysevirksomheden IC Insights, der kan bekræfte kinesernes stærke indtræden på smartphone markedet.

Ifølge deres tal viser det sig nemlig, at hele 8 kinesiske selskaber er at finde på listen over verdens 12 største mobilproducenter i årets første kvartal.

Læs også: Se video af Lenovos foldbare smartphone og tablet

Det drejer sig om firmaer som Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, ZTE, Lenovo (Motorola), TCL og Meizu, der godt nok ikke alle er kendte på vores breddegrader men som altså har vind i sejlene andre steder i verden.

Her på EDBpriser står de kinesiske producenter for 102 ud af 682 mobiltelefoner her til morgen med Huawei og Lenovo/Motorola i spidsen, så herhjemme står de også for en pæn del af markedet efterhånden.

Kinesiske smartphones

Samsung og Apple fører fortsat

Samsung er dog fortsat i den absolutte førertrøje med hensyn til antallet af solgte mobiltelefoner, da de solgte hele 81,5 millioner smartphones i årets tre første måneder, mens Apple langede 51,6 millioner iPhones over disken i samme periode.

Læs også: Store ændringer på vej til iPhone

IC Insights forventer samtidig, at 2016 vil være det sidste år, hvor Sony og Microsoft vil være at finde på top 12 listen, da de begge havde tilbagegang i salget til henholdsvis 3,4 og 2,3 millioner enheder.


Kilde: Übergizmo