Købsguide til iPods

edbpriser.dk 30-04-41350 01:56

  

iPod shuffle

shuffle er med en kampvægt på 15.5 gram den lille superpraktiske afspiller til at have med på farten. Den kan sættes på dit tøj eller andet med den smarte clip-funktion og er yderst velegnet til løbeture og anden motion. shuffle fås med 1GB eller 2GB lagerkapacitet.

 

Infoboks
iPod’en blev præsenteret for verden i 2001, og allerede i 2007 kunne Apple meddele, at salgstallet havde passeret de 100 millioner eksemplarer.

iPod nano

nano kommer med en lækker 2” farveskærm, og med den åbner der sig et hav af muligheder. Den nye nano kan afspille musikvideoer, vise billeder og spille spil, og hvis du vender nano på siden, følger skærmen med og viser billedet i bredformat takket være det indbyggede accelerometer. Accelerometeret registrerer nano’ens bevægelser og er en spændende nyskabelse. Ryst din nano for at komme til en ny, tilfældig sang i dit musikbibliotek eller spil det medfølgende spil, hvor du skal finde rundt i en labyrint ved at bevæge nano’en. Nye spil kan hentes i iTunes Store på nettet. nano fås med 8GB eller 16GB lagerkapacitet.

 

iPod classic

classic beskrives bedst med ét ord: Kapacitet. For med sine 120GB indbygget hukommelse kan du have hele din musiksamling med på farten plus 10 film, et par lydbøger og nogle podcasts. Skærmen er på 2,5” og giver gode oplevelser, uanset om du ser musikvideoer, film eller spiller et af de tre medfølgende spil. Som noget nyt kan du også lave et lysbilledshow med underlægningsmusik og lækre overgange mellem billederne, og du kan endda tilslutte classic til et tv og vise showet her (kræver køb af ekstra kabel for tilslutning til tv). De 120 GB svarer til omkring 30.000 sange, 150 timers video, 25.000 fotografier eller en kombination heraf.

 

Infoboks
Der er lavet mere end 4.000 forskellige slags tilbehør til iPods siden lanceringen i 2001.

iPod touch

touch er nyeste skud på stammen i Apples iPod-serie, og som navnet antyder, kommer den med en trykfølsom skærm, der giver en unik brugeroplevelse. Hertil kommer et væld af funktionaliteter, der alt sammen gør touch til en moderne multimediemaskine. Indbygget trådløs internetforbindelse giver mulighed for at komme på nettet, hvor du også kan finde vejkort og rutevejledninger meget lig GPS. Du kan gå på Youtube, sende mails og en hel masse andre ting. Skærmen måler 3,5” og er i en kvalitet, der gør musikvideoer og spil til en rigtig god oplevelse. touch har – ligesom nano – indbygget accelerometer, som mærker hvilken vej, afspilleren vender og giver dermed mulighed for at styre spil ved at vippe og dreje den. touch har indbygget højttaler, så det er nemmere at dele oplevelser med dine venner, og så har den mulighed for tilslutning af Nike+ sensor, der sættes i din Nike løbesko og sender informationer om din træning til din touch. Fås med 8GB, 16GB eller 32GB lagerkapacitet.

  

 

Størrelse

(høj x bred x dyb)

Lagerkapacitet

Skærm

Accelerometer

iPod shuffle

27,3 x 41,2 x 10,5 mm

1 el. 2 GB

-

nej

iPod nano

90,7 x 38,7 x 6,2 mm

8 el. 16 GB

2 tommer

ja

iPod classic

103,5 x 61,8 x 10,5 mm

120 GB

2,5 tommer

nej

iPod touch

110 x 61,8 x 8,5 mm

8, 16 el. 32 GB

3,5 tommer

ja

 

iPod shuffle prisoversigt

iPod nano prisoversigt

iPod classic prisoversigt

iPod touch prisoversigt