Købsguide til Nintendo DS, DSi og DSi XL

edbpriser.dk 06-05-42068 21:00

To skærme

”DS” i Nintendo DS står for Dual Screen, og konsollens to skærme er da også det første, man bider mærke i, når man stifter bekendtskab med den lille konsol.

Skærmene på NDS Lite er på 3”, på DSi er de 3.25” og på den nye DSi Xl er skærmene hele 4.2” – hvilket er næsten lige så stort som PSP 3000’s ene skærm (4.3”) og lidt større end skærmen på PSP Go (3.8”).

Skærmene er baggrundsbelyste og kan fungere sammen eller hver for sig.


Touch skærm

Den nederste skærm er en touch skærm, hvor du kan styre spil med din finger eller den medfølgende stylus (pegepind). Touch skærmen bliver rigtig godt udnyttet i mange forskellige slags spil og giver en ekstra dimension til spiloplevelsen.


Spil med mikrofonen

Nintendo DS har en indbygget mikrofon, der gør det muligt at styre spil med din stemme eller udføre specielle opgaver. I ”Disney Fairies: Tinkerbell” skal man f.eks. udføre forskellige opgaver ved at puste i mikrofonen, og i andre spil skal man fløjte en melodi, man har hørt tidligere for at få en port til at gå op.


Nintendo Wi-Fi Connection

Nintendo DS kommer med en indbygget trådløs internetforbindelse (Wi-Fi), der gør det muligt - ganske gratis – at spille spil som ”Mario Kart DS” og ”Animal Crossing: Wild World” via trådløst bredbånd. Det kræver dog lidt opsætning af konsollen, men det kan du finde hjælp til på www.nintedowifi.com (der er ingen dansk udgave af sitet, så vælg land ”UK” for mere information og guide til hvordan du kommer i gang.)


Direkte trådløs kommunikation

Nintendo DS kan også forbinde trådløst direkte til en anden konsol. På den måde kan man forbinde helt op til 16 konsoller om det samme spil. For de fleste spils vedkommende gælder det dog, at hver spiller skal have spillet selv, men nogle spil – som f.eks. ”New Super Mario Bros.” – giver mulighed for såkaldt ”Single Card Download Play”. Det betyder, at man kan spille flere spillere sammen om kun 1 spil, og vejledningen hertil findes gerne i det medfølgende spil-manual. Se bag på spillets cover, om det understøtter ”Single Card Download Play”.


Ved udgangen af 2009 var der solgt mere end 125 mio. Nintendo DS konsoller på verdensplan.

PictoChat

PictoChat er et billede- og chatprogram, som følger med i din Nintendo DS. Med PictoChat kan man sende meddelelser til hinanden ved at skrive eller tegne med stylus’en direkte på touch skærmen.

Nintendo DS

3D grafik

Nintendo DS kan fint håndtere 3D grafik med en billedhastighed på 60 billeder pr. sekund. Specielle effekter som tåge og ”cell shading” (en avanceret teknik der giver 3D figurer et tegneserie-look) kan de indbyggede processorer også klare.


16-kanals lyd

Nintendo DS har to indbyggede højtalere, som leverer 16-kanals lyd, der giver god lydkvalitet til både musik, effekter og tale. Lyden er i stereo uanset, om du bruger højtalere eller hovedtelefoner.


Kun DS Lite er bagudkompatibel

Nintendo DS har to indgange til spil – en til DS’ egne spil og en til Game Boy Advance spil – så man også kan spille de gamle GBA spil. På DSi og DSi XL er der ikke denne mulighed.

Game Boy Advance er da også et stort set udgået format, men har du nogle gamle GBA spil liggende, kan du stadig få glæde af dem. Man kan også stadig købe en del af spillene, og på grund af den udgåede status, kan man ofte finde dem til en billig penge.

 

Forbedringer i DSi

Nintendo DSi kom næsten tre år efter Lite-udgaven og havde en del nye features, der gjorde DSi til mere end en spillekonsol.


To indbyggede kameraer

DSi har to indbyggede kameraer, som har været med til at give konsollen dens nye navn (engelsk i = eye). Det ene kamera sidder på ydersiden til at fotografere omgivelserne, og det andet er på indersiden til at fotografere dig selv.

De to kameraer er kun på 0.3 MP, så DSi kan ikke erstatte dit digitalkamera. Til gengæld kan kameraerne bruges både i spil og til at lave sjove billeder med forskellige indbyggede billedmanipulationer, som du kan dele med dine venner.


Indbygget musikafspiller

DSi har også indbygget musikafspiller, og igen har Nintendo bygget flere specielle funktioner ind i maskinen, så man f.eks. kan ændre tempoet på sangen og påvirke melodierne med forskellige lydstilarter.

Vær dog opmærksom på, at DSi kun kan afspille musik i AAC-format (filnavn m4a).


Bedre højtalere

De indbyggede højtalere er blevet forbedrede, så de nu kan spille højere og i bedre kvalitet.


Nintendo DSi forbedringer


Mere hukommelse + SD-kort

DSi har 256 MB RAM mod DS’ens kun 4 MB. Herudover har DSi indgang til SD-kort, som også kan læse SDHC-kort, og det giver maksimalt plads til 3000 musikfiler og 3000 billeder afhængig af SD-kortets størrelse.


DSi Shop

DSi Shop fungerer på samme måde som Wii Shop Channel og de andre konsollers online butik. I DSi Shop kan du købe spil og programmer, som du kan gemme på den indbyggede flash-hukommelse. Valutaen i DSi Shop hedder Nintendo Points.


Ingen Game Boy Advance indgang

Fordi DSi er smallere end DS blev der ikke plads til Game Boy Advance indgangen. Det betyder selvfølgelig, at du ikke kan spille Game Boy Advance spil på DSi, men det betyder også, at du ikke kan spille ”Guitar Hero” og andre spil, der bruger GBA indgangen til ekstra udstyr.Nintendo DSi XL

XL udgaven af DSi har den samme indmad, de samme funktioner og kan spille de samme spil som DSi konsollen.

Større skærme

Den største og vigtigste forskel er skærmene, som sammenlignet med DS Lite er hele 93% større, og da de samtidig har forbedret betragtningsvinklen, ligger DSi XL op til at gøre spiloplevelsen mere social, da det er nemmere at være flere samlet om skærmen.

Nintendo DSi XL

Større batteri end DSi

XL’s større kabinet har også givet plads til et større batteri, som bringer spilletiden for en opladning op på 13-17 timer afhængig af den indstillede lysstyrke mod batteritiden på DSi, som ligger på 9-14 timer.


Tre præinstallerede programmer

DSi XL kommer med tre præinstallerede programmer: ”Dr. Kawashima’s Brain Training”, ”Dictionary – 6 in 1” med kamera funktion og en internet browser.

 

 

Skærme

RAM

Lagringshukommelse

Kamera

Batteritid

Nintendo DS

3”

4 MB

-

(Gemte spil lagres på spil-kortet)

-

15-19 timer

Nintendo DSi

3.25”

16 MB

256 MB + SD

2 stk. (0.3 MP)

9-14 timer

Nintendo DSi XL

4.2”

16 MB

256 MB + SD

2 stk. (0.3 MP)

13-17 timer