Købsguide til PlayStation 3

edbpriser.dk 19-02-41348 18:26

  

Stor ydelse

PS3, som den bliver kaldt i daglig tale, er den konsol med den største processor-kraft. Processoren er det vigtigste parameter for flotte og realistiske spil. Det er nu ikke fordi, PS3 har lagt stor afstand til Xbox’en, som er dens direkte konkurrent, hvad angår den grafiske kvalitet. Det skyldes, at de fleste spil selv sætter en grænse for, hvor flotte de kan blive. Men det er et område, som spiludviklerne hele tiden arbejder på at optimere, og PS3 har på den front potentiale til mere end Xbox 360.

 

Blu-ray film afspilning

PS3 har som den eneste konsol indbygget Blu-ray, der er et format med langt større lagringskapacitet end DVD. Den ekstra plads betyder, at spillene potentielt kan blive meget store og omfattende, samt at producenterne har plads til at ligge ekstramateriale på spillene. Samtidig giver det jo mulighed for at afspille film i Blu-ray formatet, som er i endnu bedre kvalitet end DVD.

 

Trådløse bevægelsesfølsomme controllere

Ligesom på Xbox 360 er controllerne blevet trådløse, men Sony er ikke stoppet her. De har ladet sig inspirere af Nintendo Wii og lanceret nogle nye bevægelsesfølsomme controllere, der kan måle bevægelser over 6 akser – heraf navnet Sixaxis. Derfor kan man nu bowle, styre kanonkugler mod deres mål eller få en gummiand til at hoppe fra det ene bassin til det andet – alt sammen ved at bevæge controlleren. Det er en ny måde at spille sine spil på, og det er en teknologi, vi kommer til at se brugt i flere og flere spil.

 

Brug den som mediecenter

PS3 kan bruges som mediecenter. Du kan forbinde den til din hjemmecomputer og så streame film eller se billeder direkte fra computeren. Det indbyggede trådløse netkort, der følger med som standard, betyder PS3 er født til at være mediecenter, fra du tager den ud af kassen.

 

Infoboks
I PlayStation Store på nettet kan man købe en masse PlayStation 1 spil til mellem kr. 40-60

PlayStation Network

På PlayStation Network kan man spille online mod andre spillere, chatte med sine venner og dele indhold med andre – f.eks. hjemmelavede baner til det eksklusive PS3 spil Little Big Planet. I den tilhørende PlayStation Store kan man købe nye spil, nye baner og missioner til egne spil, musik og en masse andre ting. Her er også gratis ting at finde som for eksempel kommentar-pakker til Fifa 09, soundtracks og trailere til spil og film samt temaer og baggrundsbilleder.

 

PlayStation Home

Som den eneste konsol har PS3 to online universer. PS3’s andet univers hedder PlayStation Home, og er opbygget som en Second Life-agtig verden. Man laver sin egen figur, som kan gå rundt i en virtuel verden og chatte med andre brugere. Der er også små spil og mulighed for at se reklamer for forskellige spil og film. PlayStation Home er i skrivende stund stadig i udviklingsfasen, og det skal blive spændende at se, hvad Sony får det udviklet til.

 

Samspil med PSP

PlayStation 3 kan forbindes med Sony’s håndholdte PSP (PlayStation Portable). Den forbindelse kan bruges til at overføre spil-demoer og trailers. Men den kan også udvides, så man ved hjælp af internettet kan tænde for sin PS3 overalt i verden og tilgå de film og billeder, man har liggende på PS3’erens harddisk. Muligheden for at bruge PSP’ens skærm i forbindelse med afviklingen af spil på PS3 er også til stede, men den er ikke blevet brugt endnu.

 

Vigtigste tilbehør

Blu-ray fjernbetjening – gør det nemt at styre dine Blu-ray afspilninger

Keypad – gør det nemt at chatte mens du spiller

Headset – så du kan tale med dem du spiller med

HDMI kabel – så du får det fulde udbytte af HD-signalet

Ikke bagud kompatibel

Den version af PlayStation 3 konsollen, der er på markedet i dag, kan ikke afspille PlayStation 2 spil. Sony har taget denne vitale del ud for at gøre PS3 billigere, og det er selvsagt vigtigt at være opmærksom på i forhold til ønsket om at kunne spille PS2 titler. Den tidligere 60 gb version af PS3 understøtter dog PS2 spillene.

 

Se også Top 10 PlayStation 3 spil

Se også Købsguide til spilkonsoller