Købsguide til Xbox 360

edbpriser.dk 30-08-41350 03:06

 

Super grafik

Xbox’en byder på rigtig flot grafik, men PlayStation 3 har med sin større processor ydelse potentiale til mere. Der findes dog kun ganske få spil i dag, hvor der er synlig forskel på Xbox 360 og PS3. Det skyldes primært, at spil-udviklerne har været rigtig gode til at optimere spillene til Xbox’ens specifikationer. Modsat har PS3 ikke været på markedet så længe, hvilket kan forklare, hvorfor spillene – med enkelte undtagelser – ikke har givet Xbox’en baghjul på grafiksiden.

 

Trådløse controllere

Controllerne til Xbox’en var revolutionerende, da konsollen udkom i 2005. Det var første gang, vi fik glæde af trådløse controllere, og efterfølgende er det blevet umuligt at leve med ledninger. Controllerne er større og tungere end PS3’ens, og hvilke, man foretrækker, er en smagssag. Opbygningen og placeringen af knapper er nogenlunde ens hos de to producenter.

 

Infoboks
De fleste Xbox-ejere er enige om, at det største minus ved konsollen er, at dens kølesystem larmer. Man kan med held gemme selve konsollen væk i et skab, da de trådløse controllere godt kan kommunikere med den alligevel.

Xbox Live

Xbox er med god grund berømmet for sit online univers, der stammer helt tilbage fra den første Xbox konsol. Xbox Live har været igennem flere forbedringsrunder og er et velgennemført samlingssted for online gaming, der står som en af Xbox’ens helt store styrker. Herudover findes der mere end 500 spil, du alle kan prøve og derefter vælge at købe, hvis de falder i din smag. Du kan også finde nyheder og trailere til film og spil, musikvideoer og meget andet på Xbox Live.

 

Det koster penge at game online

Modsat PlayStation Network koster det penge at være med på Xbox Live. Hvis man gerne vil spille online mod andre, koster et Gold medlemskab kr. 499 om året. Med i prisen får du et par festival arrangementer om året, hvor der er online turneringer og andre aktiviteter. Hvis du kan undvære online multiplayer spil, kan du få et gratis Silver medlemskab, der giver adgang til stort set alt andet indhold på Xbox Live.

 

Brug den som mediecenter

Xbox’en kan bruges som mediecenter. Du kan forbinde den til din hjemmecomputer og så streame film eller se billeder direkte fra computeren. På den måde kan du se dine film på hjemmets største skærm og sidde mere behageligt end i din kontorstol.

 

Er bagud kompatibel

360’eren kan afspille mange af de gamle Xbox spil, hvis du ligger inde med en stak af dem. Microsoft arbejder hele tiden på at gøre flere af de gamle spil kompatible på den nye konsol, og lige nu er der mere end 500 titler, som fungerer (se en komplet liste her).

 

Har ikke Blu-ray

Da format kampen om at blive efterfølgeren til DVD gik i gang, satsede Microsoft på HD-DVD formatet, som var det konkurrerende format til Blu-ray. Nu har Blu-ray vundet, men Microsoft har endnu ikke udgivet et Blu-ray drev til sin Xbox.

Vigtigste tilbehør

Messenger Kit – gør det nemt at chatte mens du spiller.

Headset – så du kan tale med dem, du spiller med.

HDMI kabel – så du får det fulde udbytte af HD-signalet.

Universal Media Remote – gør det nemt at styre afspilningen af DVD’er og streamede film på konsollen.

Charger kit – i stedet for batterier, og så kan man oplade, mens man spiller.

 

 

Se også Top 10 Xbox 360 spil

Se også Købsguide til spilkonsoller