Kunstig intelligens skal forudsige corona-patienters risiko for respirator

Rasmus Elm Rasmussen - 02-04-2020 14:08

Ved hjælp af kunstig intelligens er eksperter fra Københavns Universitet i gang med at lave computermodeller, der skal beregne risikoen for, at en corona-patient får brug for intensiv behandling og respirator. Det nye initiativ sker i samarbejde med Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital

Når patienter med coronavirus bliver indlagt, er det svært for lægerne at forudse, hvem af dem, som undervejs får brug for en plads på intensiv og for en respirator. Mange forskellige faktorer spiller nemlig ind, og nogle af dem kender lægerne ikke endnu.

Derfor er dataloger fra Københavns Universitet nu i gang med at lave computermodeller baseret på kunstig intelligens, der netop skal beregne, hvor stor risiko hver enkelt patient har for at skulle i respirator eller intensiv behandling.

“Med de her modeller vil sygehusene fx kunne få at vide, at 40 procent af de 300 patienter, der er indlagt, formentlig vil få brug for en respirator inden for en uge. Dermed kan de planlægge deres ressourcer bedst muligt,” siger professor og institutleder Mads Nielsen fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.


Læs mere...