Lenovo annoncerer nye smarte computer-modeller på IFA

edbpriser.dk 06-06-46656 19:00

Imellem lanceringer af telefoner med en buet skærm og tablets til ekstreme vejrforhold, så byder IFA i Berlin også på annonceringer af mere traditionel elektronik.

Det står Lenovo for, da det kinesiske firma netop har annonceret flere udvidelser af deres sortiment af computere, der blandt andet giver hele familien store spilmuligheder.

Horizon 2s og 2e er table-PC’er

Ordet table-PC er nok ikke noget, der umiddelbart ringer en klokke hos de fleste. Det har Lenovo imidlertid tænkt sig at ændre på med to nye modeller i deres Horizon-serie, der skal bringe table-PC’er til de danske hjem.


Lenovo Horizon giver gode spilmuligheder for hele familien.

Der er tale om en slags tablet i kæmpestørrelse, der især fungerer godt til at tilgå multimedia og spil. Hele familien kan således samles ved bordet om den nye Horizon 2s med en skærm på 19,5” og spille et preloadet eller downloadet spil. Horizon bruges også nemt til film, da den kan stå op af sig selv.

Læs også: Smart tastatur klarer både computer, tablet og smartphone – og endda på samme tid

Horizon 2s vejer så lidt som 2,5 kg og er kun 1,5 cm tyk, hvilket gør den nem at bære rundt i hjemmet. Samtidig er det en fuldt funktionel computer med Windows 8.1 installeret, så man giver altså ikke køb på nogen funktioner.

Horizon 2s har en vejledende udsalgspris på 5.675 kroner, mens den budgetvenlige model Horizon 2e har en vejledende udsalgs pris på 4.540 kroner. Begge modeller sættes til salg i september.

2-i-1 UltraBook til business-folket

ThinkPad bærbare computere har alle dage været en populær serie af computere i skoler og virksomheder, og Lenovo opdaterer jævnligt serien, så den følger med udviklingen.

De nye ThinkPads er således ofte 2-i-1 computere, hvilket vil sige, at de både kan bruges som laptops og tablets. Man tager således bare skærmen af, hvorefter den kan bruges som en selvstændig tablet.


Lenovo har også tænkt på business-folket med ThinkPad Helix.

Den nye Thinkpad Helix er 15 procent tyndere end sin forgænger med en tykkelse på bare 1 cm og vejer kun 680 gram. Derudover er sikkerheden i orden med en række tiltag, så man undgår uvedkommende øjne i ens arbejdscomputer. Prisen er endnu ikke fastlagt, men ThinkPad Helix kommer til Danmark til januar.

Flex-serien er en populær computer til hjemmet

Lenovos Flex-serie er blandt de mest populære bærbare computere herhjemme, da de som regel har fremragende specifikationer til en god pris. Den nye Flex 2 Pro tager denne filosofi et skridt videre.

Læs også: Stærke Philips skærme på IFA 2014

Det er nemlig Lenovos tyndeste 15” bærbare computer til privat brug med en tykkelse på bare 2,5 cm. Derudover har den en batterilevetid på hele 8 timer, så man ikke bliver unødvendigt afbrudt af søgningen efter en stikkontakt.

Flex 2 Pro har fået et fornuftigt prisskilt på 4.540 kroner, og den bliver tilgængelig i Europa i starten af oktober.