Lenovo køber Motorola af Google

edbpriser.dk 02-11-46051 04:03

Det kommer nok som en overraskelse for de fleste danskere, at kinesiske Lenovo er den tredjestørste aktør i verden på smartphone markedet efter Samsung og Apple.

Det er de takket være en stærk position på det enorme hjemlige kinesiske marked, mens de her i Danmark og de fleste andre steder i verden primært er kendt som en producent af computere, selvom de også står bag mange andre produkter.

Læs også: Google gør det billigere at surfe på mobilen

Med købet af Motorola vil Lenovo gerne bevæge sig udenfor det kinesiske marked og tage kampen op mod Samsung og Apple, som på nuværende tidspunkt sidder på henholdsvis 28,8 og 17,9 procent af det globale smartphone marked, skriver Reuters.

Lenovo forventer stor vækst

Lenovo omsætter lige nu for næsten 22 milliarder kroner i deres smartphone afdeling, men de regner med at forøge det tal til 55 milliarder indenfor en "fornuftig fremtid", som Lenovos økonomichef udtrykker det.

Motorola og Googles Moto X mobiltelefon
Motorola og Googles Moto X blev en af de få mobiltelefoner, de fik lavet sammen.

Google formåede dog ikke at vende salget af Motorola mobiltelefoner til en overskudsforretning, men det er Lenovo åbenbart overbevist om, at de kan.

Læs også: Moto X sælger slet ikke som ventet

Lenovo har da også tidligere gjort det godt med IBM's bærbare PC ThinkPad-brand, som de købte i 2005, og som har hjulpet dem til at blive verdens største computer producent i dag.

Motorola købt for en slik af Lenovo

Da Google købte Motorola i 2011, betalte de omkring 70 milliarder kroner for den skrantende mobil-kæmpe, men Lenovo kan nøjes med at smide cirka 16 milliarder kroner i handlen med Google.

Det skyldes, ifølge Computerworld, at Google beholder 17.000 af de patenter, de fik med i købet af Motorola, og at Google samtidig holder fast i Motorolas udviklingsafdeling på cirka 100 mand, der nu bliver en del af Googles Android-afdeling.

Læs også: Samsungs Tizen mobil skal tage kampen op mod Android

Der er dog stadig 2.000 patenter tilbage til Lenovo og sammen med deres eget i forvejen stærke udviklerhold, regner analytikere fra blandt andet Gartner med, at Samsung nu har fået sig en konkurrent på Android-markedet, som de bør tage seriøst.