Lenovo sælger nu flere mobiltelefoner end PC'er

edbpriser.dk 01-07-46588 04:23

Lenovo, verdens største producent af computere, sælger nu endnu flere mobiltelefoner end de gør computere.

Det kunne den kinesiske gigant fortælle ved fremlæggelsen af regnskabet for andet kvartal af i år, rapporterer Engadget.

15,8 millioner mobiltelefoner blev det til i kvartalet, og det er en stigning på 39 procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs også: Verdens mest sikre mobil blev hacket på 5 minutter

Til sammenligning solgte Lenovo "kun" 14,5 millioner computere, og det var første gang i selskabets historie, at produktionen af mobiltelefoner overgik deres kerneforretning, som stadig står for 82 procent af omsætningen.

De fleste Lenovo mobiler solgt i hjemlandet

Det er nok lidt overraskende for os vesterlændinge, at Lenovo er ved at blive en stor spiller på mobilmarkedet, men det skyldes, at næsten hele deres produktion af mobiltelefoner blev solgt i hjemlandet Kina - hele 13 af de 15,8 millioner.

Lenovo K900 smartphone

I Kina har Lenovo haft succes med at sælge både billigere og dyre high end modeller, og det er faktisk lykkedes dem at overgå Samsung og blive den bedst sælgende producent i landet ifølge tal fra IDC.

Lenovo vil nu erobre resten af verden

Ikke overraskende vil Lenovo nu fortsætte successen udenfor Kina, og de er allerede godt i gang på markederne i Sydøstasien og Østeuropa, hvor de har oplevet vækstrater på henholdsvis 300 og 500 procent, skriver Reuters.

Læs også: Sony XPERIA Z2 mobil overlever 6 uger i havet

Lenovo venter stadig på, at købet af Motorola fra Google bliver godkendt af de amerikanske myndigheder, men når det sker, forventer Lenovo CEO, Yang Yuanqing, at der hurtigt kommer meget mere skub i udviklingen af deres mobiltelefoner, så nye markeder kan erobres.