LG G5 bliver lanceret med udvidelses-moduler

edbpriser.dk 25-08-48102 01:13

Samsung Galaxy S7 er ikke den eneste store nyhed, der bliver præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona.

LG vil ved samme lejlighed løfte sløret for deres nye topmodel, LG G5, der skal afløse den populære G4, og hvis rygterne taler sandt, har den anden store sydkoreanske producent nogle yderst interessante overraskelser oppe i ærmet.

Kamera-greb og lydkort kan sættes i LG G5's Magic Slot

Det er den sædvanligvis velunderrettede Evan Blass fra VentureBeat, som fra en kilde "med kendskab til LG's planer" har fået oplysninger om de største nyheder i LG G5.

LG G5 Magic Slot

LG G5 skulle blive udstyret med en Magic Slot - en udvidelsesport - hvori og -på brugeren kan sætte moduler, der udvider mobiltelefonens funktioner.

Læs også: Nye videoer og billeder af Samsung Galaxy S7

Det ene modul, som LG vil have klar ved præsentation, er et kamera-greb, kaldet LG Cam Plus, der gør LG G5 nemmere at holde på, når man tager billeder, og samtidig udstyrer mobilen med fysiske knapper til udløser, zoom og blitz.

LG Cam Plus til LG G5

Samtidig har Cam Plus et ekstra batteri på 1100 mAh, så fotograferingen ikke dræner mobilens batteri.

Det andet modul er en digital audio chip (DAC), kaldet LG Hi-Fi Plus, der såmænd er udviklet sammen med Bang & Olufsen, som vil forbedre lydoplevelsen betydeligt.

LG Hi-Fi Plus vil også kunne forbedre lyd, der kommer igennem LG G5 fra andre Android enheder eller en PC.

Virtual reality kamera og headset til LG G5

På tilbehørsfronten holder LG sig heller ikke tilbage med G5.

LG G5 Quick Cover

Udover det allerede annoncerede Quick Cover, der udnytter skærmen på LG G5, kommer der således både et kamera, LG 360 Cam, til at optage 360 graders video og billeder i 16 MP opløsning, og et virtual reality headset, LG 360 VR, så optagelserne kan opleves.

VR headsettet vil være lettere end konkurrerende modeller som Oculus Rift, Samsung Gear VR og HTC Vive og have sit eget indbyggede LCD display.

Udover ens egne optagelser er LG 360 VR headsettet også kompatibelt med YouTubes 360 graders videoer.

Herudover skulle LG også komme med en kamera- og højttaler-udstyret "robot", kaldet Rolling Bot, der kan rulle rundt i hjemmet, og som man styrer med LG G5.

Rolling Bot lyder umiddelbart som et stykke legetøj, der kan fornøje familiens mindste og barnlige sjæle, men den vil også kunne bruges til at tænde og slukke husets smarte enheder ved at sende signaler til dem.

Læs også: Æsken til Alcatels nye mobil er også et VR headset

LG G5 modulerne og tilbehøret skal styres af en ny app, som LG kalder Friends Manager.

Det hele vil blive afsløret ved en pressekonference den 21. februar under sloganet "Life's good when you play more".