LG lancerer 8K-TV og meget mere på CES 2015

edbpriser.dk 30-09-46987 18:03

Der er benhård konkurrence på markedet for fladskærme, og teknologi-giganter som Sony, Samsung, Philips, Panasonic, og LG vil alle være først, størst, billigst og bedst.

Skal man dømme efter aktiviteten på åres CES-messe i Las Vegas, så virker LG ikke indstillet på at sakke agterud i den konkurrence. CES har således budt på en del TV-relaterede nyheder fra den kant.

Fremtiden ser mørk ud

Spørger man LG selv, vil de nok svare, at fremtiden ser mørk ud. Fremtiden for farverne på dit TV vel at mærke. Det er nemlig det nye slogan for LG’s TV, da blandt andet den sorte farve er blevet markant forbedret og nu er meget dybere og mørkere.

Læs også: ”Ingen overraskelser på CES” siger Samsungs TV-chef

Det opnås blandt andet ved hjælp af LG’s OLED-teknologi, der sikrer en dybere sort og større kontrast, fordi hver enkelt pixel kan tændes og slukkes uafhængigt af hinanden uden behov fra baggrundslys.

Samtidig sikres farverne af LG’s patenterede OLED-teknologi med WRGB, der betyder, at hver pixel består af fire subpixels (hvid, rød, grøn og blå) i stedet for kun tre (rød, grøn og blå). Ifølge LG giver det en helt unik farvegengivelse.


Som det kan ses herover, så er 8K lidt af et skridt op fra 4K.

Den hårde konkurrence firmaerne imellem ses måske tydeligst i kapløbet for at opnå den højest mulige opløsning, ligegyldigt om det rent faktisk er muligt at se noget indhold i den opløsning. Det er knap nok blevet muligt at se 4K-indhold, før 8K-TV er på trapperne.

Her er LG selvfølgelig med helt i front, og blandt de 20 Ultra HD TV-modeller, der blev præsenteret ved CES, er der også en model med 8K-opløsning fordelt på hele 98”. Er det ikke stort nok til din stue, lancerede LG også et 105” TV, men her må man nøjes med en sølle 5K-opløsning.

Quantum Dots og nyt webOS

Quantum Dots er det helt nye inden for skærmteknologi, og det er højst sandsynligt noget, vi kommer til at høre meget mere om fremover.

Det er en film med nanopartikler, der lægges over LED lyset og forbedrer farverne og energieffektiviteten til en tredjedel af den pris, det koster at producere OLED displays.

Quantum Dots til TV-modeller er stadig en ny teknologi, og en af udfordringerne er at lave dem store nok til at passe til de større og større displays, men de klarere farver og reducerede omkostninger tyder på, at teknologien er kommet for at blive. Indtil videre udbyder LG dog kun en enkelt model med Quantum Dots.

Læs også: TV-reklamerne følger efter dig

LG er blevet rost meget for deres prisbelønnede webOS, der findes i alle firmaets SMART-TV. 2015 byder på en opdatering af softwaren, der blandt andet betyder, at webOS starter 60 % hurtigere, og at det nu er 70 % hurtigere at gå fra startskærm til en app.

Hovedparten af LG’s SMART-TV modeller vil få den opdaterede webOS i løbet af 2015.