LG lancerer tre nye tablets i G Pad-serien

edbpriser.dk 17-12-46456 16:40

Markedet for tablets bliver større og større, efterhånden som flere forbrugere får øjnene op for fordelene ved de firkantede maskiner. Det er også gået op for LG, og de prøver derfor at fylde hullet mellem budget og premium modellerne med lanceringen af hele tre nye tablets, der alle er en del af G Pad-serien.

De tre tablets hedder henholdsvis G Pad 7.0, 8.0 og 10.1, hvilket også henviser til skærmstørrelserne i tommer. Alle tre modeller kan fås i enten hvid eller sort, har en Qualcomm Snapdragon Quad Core processor på 1,2 GHz, 1 GB hukommelse og en skærm med en opløsning på 1280 x 800.

LG vil gøre det simpelt

LG præsenterede for kort tid siden deres flagskibsmodel på smartphonemarkedet LG G3. Det gjorde de med sloganet ”simpelt er det nye smart”. Denne filosofi kunne også genkendes i LG’s nye smartphone F70, der blandt andet havde et simplere interface for folk, der ikke er vant til smartphones.

Læs også: LG G3 præsenteret officielt

De nye G Pad tablets er også præget af denne filosofi, hvor interfacet er blevet mere minimalistisk med en flad grafik. Samtidig er det nemmere at forbinde sin LG tablet med andre produkter ved hjælp af QPair 2.0.


"Simple is the new smart" var det helt store tema ved lanceringen af LG G3.

QPair gør det muligt at forbinde andre Android enheder via Bluetooth. Med en G Pad kan man se indkommende SMS’er og mails direkte på ens tablet. Man kan endda svare SMS’er på ens tablet, så man ikke engang behøver at finde mobilen frem.

LG’s Knock Code gør det muligt at dele tablets

Alle tre tablets gør også brug af LG’s Knock Code, der gør det muligt at vække og låse ens tablet ved at trykke et forudbestemt mønster på skærmen, hvilket ejere af smartphones fra LG vil kunne genkende.

Det nye er dog, at hver af de tre nye G Pad tablets kan huske helt op til fire forskellige mønstre, så hele familien kan dele den samme tablet.

Læs også: Knivskarp skærm i Samsungs nye tablets

Det betyder, at hvert medlem af familien kan have sine egne filer knyttet til et bestemt låsemønster. Det kunne for eksempel være billeder man har taget, der dermed kun kan ses, hvis ens eget låsemønster er blevet indtastet. Det gør det meget nemmere at dele en tablet, hvilket ellers ofte kan være besværligt.

Pris og tilgængelighed

G Pad 7.0 er den første tablet, vi kommer til at se, da den lander på det danske marked i løbet af juli. G Pad 8.0 og 10.1 kommer først i butikkerne i august, hvorfor man altså må vente lidt længere, hvis man vil have en af de større tablets.


G Pad 10.1 er den dyreste af de tre tablets med en pris på cirka 2.299 kr.

G Pad 7.0 har en cirkapris på 1.399 kroner, mens G Pad koster cirka 1.790 kroner. For den højere pris får man en større skærm, et lidt større batteri og et bedre kamera.

G Pad 10.1 kommer til at koste omkring 2.299 kroner, hvilket dækker et næsten dobbelt så stort batteri som i G Pad 8.0, markant større skærm og mulighed for at udvide hukommelsen med et 64 GB Micro SD kort, mens de to mindre tablets kun kan tage et kort på 32 GB.