LG løfter sløret for deres bud på smarte hvidevarer

edbpriser.dk 03-02-46320 16:53

Med LG’s nye smart-hvidevarer er det slut med at stå i supermarkedet og være i tvivl, om der er mælk nok i køleskabet eller ej. Du sender nemlig bare en sms til dit køleskab og spørger, eller tilgår billedet fra det installerede kamera i toppen af køleskabet fra mobilen og tjekker selv.

Det er virkeligheden, hvis du vælger at investere i LG’s nye smarte hvidevarer. Det er den revolutionerende HomeChat-funktion, der gør dette muligt, og den kommer til at fungere i kommende køleskabe, ovne og vaskemaskiner fra LG, der alle vil være tilsluttede til Wi-Fi.

LG HomeChat med LINE

HomeChat app’en baserer sig på Natural Language Processing og chat-app’en LINE, som især er populær i Asien med over 300 millioner brugere. Tilsammen giver det brugeren mulighed for at chatte, overvåge og styre de seneste smart-hvidevarer fra LG.

Læs også: Fremtidens hjem er smart

Teknologien gør desuden, at det bliver ligesom at chatte med en rigtig person, hvor hvidevarerne vil være i stand til at svare på simple beskeder. For eksempel kan du spørge din ovn til råds om aftensmaden, eller spørge hvad vaskemaskinen har gang i, hvorefter de svarer i en almindelig besked.


Samtaler som denne bliver mulige at føre med hvidevarerne.

HomeChat-app’en har tre forskellige indstillinger, alt afhængig af hvor lang tid man er væk hjemmefra: Vacation, Away og Return Home, og har også flere forprogrammerede hurtigknapper til hvidevarernes mest anvendte funktioner.

Ifølge Sebastian Bengtsson, Nordisk Produktspecialist for Home Appliances hos LG, bliver smart-hvidevarerne først lanceret i Sydkorea, hvorefter de kommer på et antal andre markeder i løbet af året. Forhåbentlig er Danmark blandt de markeder.

Hvidevarerne giver tips og kan kontrolleres udenfor hjemmet

Det nye smart-køleskab vil som sagt have et kamera installeret i toppen, hvor man både vil kunne se indholdet på de øverste og nederste hylder fra sin tablet eller smartphone. Kameraet tager et billede hver gang køleskabet åbnes og lukkes, så du altid har overblik over indholdet i køleskabet.

Læs også: Robotterne i hjemmet er kommet for at blive

Smart-vaskemaskinen kan fjernstyres og overvåges, ligegyldigt hvor du er. Man kan for eksempel sætte en vask over, så den lige præcis er færdig, når man kommer hjem.

Smart-ovnen kan anbefale forskellige måder at tilberede maden på baggrund af opskriften, og har et indbygget og søgbart opskriftbibliotek, der konstant kan opdateres via Wi-Fi. Ovnen kan selvfølgelig også startes med HomeChat, så den er fuldt opvarmet, når du vender hjem.

Det ser altså ud til, at fremtiden er over os. Det varer nok ikke længe før LG’s konkurrenter også sætter smarte hvidevarer på markedet, og snart kan vi styre hele køkkenet med vores smartphone. Det lyder jo bestemt som en fremtid, der er værd at leve i.