LG webOS – Smart TV'ets genfødsel? – Læs anmeldelsen

Bo Fredborg - Digitalt.tv 23-06-2014 17:07

LG købte tilbage i starten af 2013 tablet-styresystemet webOS af Hewlett Packard med henblik på at skabe en ny intuitiv og moderne platform for Smart TV.

Et år efter, her i starten af 2014, præsenterede LG så resultatet for verdenspressen på CES messen i Las Vegas, og nu kan LG webOS Smart TV så købes i de danske butikker.
 
DIGITALT.TV har haft lejlighed til at afprøve den nye Smart TV platform, og vi bringer herunder vores indtryk og vurderinger.

webOS – Smart TV som en naturlig integreret del
Mon ikke de fleste kan skrive under på, at Smart TV funktionerne på fladskærme alt for længe har været en oplevelse, der har spændt fra nærmest ubrugelig, og hvis man var heldig, til rimelig tålelig.

Sjældent har vi her på DIGITALT.TV i hvert fald været begejstrede eller brugt det specielt meget.
 
Hastigheden og alle de menuer, man ofte skulle igennem, har været en stopklods for brugeroplevelsen, og dermed også for at man har gjort brug af tjenesterne i stor stil.

Men nu lysner det for alvor med LG webOS.

Læs også: Samsungs buede 4K TV leverer flot billedkvalitet, men...

LG har identificeret tre fokusområder, der skal gøre det nye Smart TV betydeligt nemmere og sjovere at betjene.

Nem installation, let at skifte imellem forskellige apps og nem navigering imellem TV-udsendelser, online indhold og apps. Så lad os kigge nærmere på det.

LG webOS i praksis
LG webOS er et klart brud med tidligere tiders Smart TV oplevelse.

Applikationerne er rykket ud i startmenuen, som ruller på tværs i bunden af skærmen, og er ikke gemt væk i en Smart TV sektion.

Du kan nu veksle hurtigt mellem både fysisk tilsluttede enheder samt onlinetjenester, altså et Smart TV der rummer det hele i samme brugerflade.
 
Følgende apps var præinstallerede på vores testskærm:
 
Netflix
Viaplay
YouBio
SF Anytime
YouTube
Skype
Webbrowser

 

Læs mere...