Light kameraet har 16 objektiver

edbpriser.dk 09-10-2015 15:01

Light L16 er et helt nyt kamera, som kommer ud i USA til næste år for en beskeden sum af $1.699 eller i omegnen af 14.000 danske kroner.

Det er ganske hamper pris for noget, der umiddelbart ligner et forvokset kompaktkamera, men Light L16 er ikke som de andre kameraer.

I den store front på kameraet er der nemlig indbygget 16 objektiver, som er fordelt på fem 35 mm, fem 70 mm og seks 150 mm moduler, der hver er forbundet til en 13 MP billedsensor.

Læs også: Canon klar med 250 MP sensor

Når du trykker på udløser-knappen, bruger Light L16 10 ud af sine 16 objektiver til at fange billedet (nej, jeg ved heller ikke, hvad de resterende seks laver imens...), som en avanceret billedbehandlingsmotor samler til et billede på op til 52 MP.

Og på grund af de rigelige informationer fra de mange objektiver, kan du efterfølgende ændre både fokus og dybdeskarphed.

Light L16

Kvalitet og kontrol som et spejlreflekskamera

Dermed mener folkene bag Light, at man får samme kvalitet og kontrol over billedindstillingerne som med et spejlreflekskamera, men i en formfaktor som et kompaktkamera.

Light L16 kan også optage video i 4K kvalitet, så det kan jo være her de resterende objektiver bliver brugt, og så får det Android som styresystem og indbygget WiFi.

Om billedkvaliteten så kommer til at holde vand i virkeligheden, må vi vente til 2016 med at finde ud af, hvor Light L16 bliver sendt på gaden i USA.

Læs også: Ny mobilkamera konge

Hvis du har fået blod på tanden og er hurtig ved tasterne, kan du lige nu sikre dig et eksemplar med $400 rabat.

Se mere om Light L16 kameraet her