Linksys Velop MX5300 [TEST]: Linksys slår en sekser i Wi-Fi

Rasmus Elm Rasmussen - 27-03-2020 14:13

Efter en lidt langsom start i 2019 ser tingene ud til at falde på plads for den seneste Wi-Fi-standard. Nu slutter Linksys sig til Wi-Fi 6-familien, og det sker med en router, som også kan bygge bro til et mesh-system

Her på AOD fortsætter vi vores Wi-Fi 6-saga med begyndelsen på noget, som kan blive begyndelsen til den første mesh-løsning efter den nye standard.

Velop MX5300, som Linksys har døbt nyheden, kan passende kaldes en mesh-router. Ifølge firmaet kan MX5300 som router dække et boligareal på næsten 300 kvadratmeter, og skulle det være nødvendigt med mere eller bedre Wi-Fi-dækning, bygger man blot videre på systemet med flere såkaldte noder.

Ideelt vil det være at købe flere af de ikke helt billige MX5300-enheder. Men hvis man har nogle tidligere Velop-enheder stående, kan de også fungere sammen med den nye router. Dog naturligvis uden de særlige Wi-Fi 6-fordele.

Linksys MX5300 ligner ingen af de Wi-Fi 6-routere, vi tidligere har testet. Til gengæld viderefører den formsproget fra de originale og stadig aktuelle Velop-noder. MX5300 rager som en anden skyskraber blot markant op over sine forløbere. Det forekommer også nødvendigt, når der nu skal være plads til fem Ethernet-porte og en USB-A 3.0-port på bagpanelet samt 8 aktive Wi-Fi-antenner plus en Bluetooth-antenne inde i ”tårnet”.


Læs mere...