Live fra Bremen: Sæson 6

Keld Have Eriksen - OnFilm.dk 22-08-2012 12:10

Endnu en gang har den store idémand fundet gnisten. Endnu en gang har han holdt den tændt og dermed atter skabt, hvad man turde kalde for en større succes inden for den underholdende TV-satire. Her tænker jeg naturligvis på "Live fra Bremen".

Ja, atter en gang har Casper Christensen lagt hovedet i de rette folder for at udtænke størstedelen af de tekster, som de nye unge skuespillertalenter skal give liv på scenen i netop en ny omgang af denne serie.

En vaskeægte omgang dansk humor
Det er godt nok lidt af en bedrift at producere "Live fra Bremen" i dagens Danmark, hvor vi er vidner til en mangfoldighed af TV-satire fra både ind- og i aller højeste grad også fra udlandet. De sender i dag et utal af såkaldte satire-serier på markedet. Serier som ofte er massefremstillet i et utal af afsnit og ofte belønnet med falske grin. Med såkaldt dåselatter.

Mange af de såkaldte alternative TV-kanaler flokkes om at sende disse serier. Her i "Live fra Bremen" er grinet imidlertid ikke leveret på dåse eller påklistret; nej vi kan se, at det er et vaskeægte publikum, der leverer varen. At de så ind imellem får tegn til at grine - ja, så ligger det dog stadig inden for rammerne af det gode gamle danske grin.

The same way as usual
Konceptet har været klart lige fra første sæson af "Live fra Bremen". To sketches afbrudt af deres helt eget nyhedsprogram med nye nyheder - eller næsten da. Endelig har en vigtig del af konceptet alle dage været aftenens gæst.

I starten kom disse gæster også fra stand-up verdenen eller på anden måde fra de skrå brædder. Men her i løbet af 6. sæson finder vi ihvertfald to undtagelser, nemlig Jes Dorph-Petersen og Jarl Friis-Mikkelsen.

 

Læs mere...