Logitech Harmony 600 Remote

edbpriser.dk 12-09-42292 00:40

En bunke af fjernbetjeninger, som gemmer sig bag puder, under stuebordet og tilmed kan finde vej ned mellem sofaens puder, er ikke noget, vi ser frem til, når vi skal slænge os og lade os underholde, oplyse eller irritere foran TV'et.

Nogen af os har købt "universelle" fjernbetjeninger, som skulle kunne styre alle typer af apparater, men opsætningen af dem har som regel været en prøvelse. Når antallet af tastetryk for at konfigurere universalfjernbetjeningen svarer til antallet af tryk, man bruger på fire fjernbetjeninger på et helt år - ja, så daler motivationen hurtigt.

Løsning på nettet
Den bedste løsning, vi har set, til at konfigurere universelle fjernbetjeninger er Logitechs netbaserede variant. Her går du ind på Logitechs hjemmeside og downloader et program til din PC.

Menu skærm til Logitech Harmony 600

Herfra vælger du slet og ret fra nogle lister, hvilke apparater du har og derefter hvilken slags aktiviteter, du vil bruge dem til.

Menu skærm til Logitech Harmony 600

Vil du se TV, opretter du en aktivitet, som hedder lige præcis det. Så bliver du spurgt om nogle detaljer, som f.eks. hvordan du vil skifte kanal, om dette gøres på TV'et eller på dekoderen, om du vil styre lyden på TV'et eller receiveren osv.

Vil du se Blu-ray, vælger du den som signalkilde. Vil du spille spil, vælger du den konsol, du har set til osv.

Når du har defineret og lagret de forskellige aktiviteter kobler du fjernbetjeningen til med USB-kabel og overfører hele opsætningen i løbet af et lille minut.

Når du så trykker på knappen for den aktivitet du har valgt på fjernbetjeningen, tændes apparaterne i en fornuftig rækkefølge, og så er du i gang.

For at slukke for apparaterne trykker du på "All off"-knappen, så slukker hele systemet.

Og vigtigst af alt: Det virker! Logitech har lagret opsætningen for tusindvis af apparater, og deres database bliver løbende opdateret.

Hvad med selve fjernbetjeningen?
Databasen og opsætningsprogrammet er fælles for alle Harmony-fjernbetjeningerne fra Logitech. Forskellene ligger i, hvor mange aktiviteter og apparater, som kan styres, samt design og udførsel.

Vi har tidligere testet andre modeller - både dyrere og billigere - og Harmony 600 ligger i den lave ende uden at være blandt de allerbilligste.

Den har et ganske diskret design og en behagelig udformning med en tykkere og rundere nedre del, som passer godt i hånden.

Alle knapper har baggrundsbelysning, hvilket er nødvendigt i mange brugssituationer.

LCD skærm og indbygget hjælpefunktion
Der er også en lille LCD-skærm øverst med styreknapper under og på siderne. Her kan du gå ind og styre specifikke apparater, præcis som du ønsker.

Opfører et af apparaterne sig ikke som forventet, kan du bruge den indbyggede hjælpefunktion, som afprøver forskellige alternative kombinationer og kommandoer og spørger dig undervejs, om problemet bliver løst. Vi har kun sjældent haft brug for denne funktion, men de gange det er sket, har hjælpefunktionen fungeret imponerende godt.

Men de vigtigste og mest brugte knapper sidder øverst. Her vælger du aktivitet, og de mest almindelige af disse har fået deres egen knap med et symbol på: Høre musik, se TV, se film og "flere aktiviteter", som tager dig videre til de øvrige aktiviteter, der så vises på den lille skærm.

Harmony 600's LCD display

Nyheder i denne model
Sammenlignet med tidligere Harmony-modeller, vi har testet, er Harmony 600 mere overskuelig, har fået nye knapper og et nyt design.

Nu er alle knapperne tydeligt adskilt, hvilket giver en langt bedre brugskomfort end på de tidligere modeller. Specielt på den dyrere 885 model, som vi hidtil har brugt, er vi aldrig blevet fortrolige med knapperne, der sidder tæt op af hinanden og giver meget få fysiske tilbagemeldinger.

Forskellen på den gamle og den nye Harmony's knap-design

På Harmony 600 er der god afstand mellem knapperne, og de giver meget tydelig tilbagemelding til fingerspidserne.

At alle knapperne som nævnt bliver oplyst er en stor fordel, og det er selvfølgelig mest nyttigt, når du har dæmpet belysningen og ser film. Knap-oplysningen tænder automatisk, når du bevæger fjernbetjeningen, og slukker igen efter du har lagt den fra dig.

Grupperingen er også mere logisk som f.eks. Menu/Exit/Info/Guide-knapperne, der nu er placeret og udformet, så det er langt mere behageligt at bladre og manøvrere i programoversigten på vores HD-boks. Ved første øjekast troede vi ikke, at forskellen ville være så stor, men vores fingre fandt hurtigt ud af noget andet.

Harmony 600's navigationsknapper

Konklusion
Harmony 600 er en gedigen og meget ergonomisk fjernbetjening, som vil dække behovet hos de fleste. Opsætningen - som er fælles for alle Harmony fjernbetjeninger - er den bedste, vi har set.

Betjeningen og overskueligheden er blevet meget bedre end på de tidligere modeller, også når man sammenligner med de dyrere varianter.

En lille indvending er, at fjernbetjeningerne i denne prisklasse bruger almindelige batterier og ikke kommer med en ladestation. Vil du bruge genopladelige batterier, må du selv sørge for lader osv. Men vi kan dog fint leve med dette.

Karakter: Karakter: 6/6

Vi kan lide Ergonomisk, gedigen og praktisk fjernbetjening. Meget brugervenlig i både opsætning og brug. Baggrundsbelysning af alle knapper. Tydelige knapper med god afstand imellem og god tilbagemelding.

Vi kan ikke lide Til denne pris finder vi ikke noget væsentligt at klage over.

Logitech Harmony 600 remote

Denne anmeldelse blev oprindeligt bragt på DinSide.no