Manden bag Android kommer med ny high-end smartphone

edbpriser.dk 05-04-49019 00:40

I 2005 solgte Andy Rubin sit Android styresystem til Google, og han fulgte selv med ind i firmaet, hvor han stod i spidsen for udviklingen af verdens ubestridt mest populære styresystem til smartphones frem til 2013.

I 2014 forlod Rubin så Google for at arbejde med nye iværksætter virksomheder, og et af dem lader så til at have været hans eget Essential Products Inc, der allerede blev registreret i USA i 2015, og hvis erklærede hensigt det er at udvikle smartphones, tablets, tilbehør og software.

Nu forlyder det så fra Bloomberg, at Rubin og Essential senere i år vil sende deres første smartphone på markedet, der får en skærm på mindst 5,5 tommer ligesom iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S7 edge, Google Pixel XL og flere andre, men at selve Essential mobilen bliver mindre takket være et kant-til-kant design med meget smalle rammer omkring displayet.

Læs også: LG G6 lanceres tidligt for at slå Galaxy S8

Byggematerialerne bliver i den luksuriøse ende med metalkanter omkring skærmen og en bagside i et keramisk materiale.

Essential mobilen vil muligvis også kunne reagere på flere former for input på skærmen a la Force Touch på iPhone.

Moduler og AI i Essentials smartphone

Mere interessant er rygtet om, at Essentials smartphone også vil få en magnetisk connector-port, der ikke kun skal bruges til opladning men også vil understøtte modul-tilkobling, som for eksempel et 360 graders kamera, der også er under udvikling hos Essential.

Ifølge Bloombergs kilder er Andy Rubin stor tilhænger af AI (Artificial Intelligence), så det ventes også, at Essentials første smartphone vil have denne teknologi inkorporeret.

Android eller et helt nyt styresystem?

Lanceringsdatoen står lidt løst til midten af 2017, og prisen ender angiveligt omkring $649, hvilket betyder, at Essential skal konkurrere mod de dyreste smartphones på markedet som iPhone 7 og Samsung Galaxy S7 modellerne.

Læs også: Video: Se hvordan kameraet i iPhone 7 Plus klarer sig mod et $50.000 professionelt videokamera

Det mest spændende omkring lanceringen er dog nok, om Andy Rubin og hans team af tidligere Apple- og Google-ansatte har udviklet et nyt styresystem til smartphones, eller om de vil "nøjes med" at benytte Android.


Via: Pocket-lint