Melancholia

edbpriser.dk 31-05-43842 06:06

Den visionære, kontroversielle, internationalt anerkendte og prisvindende danske instruktør, Lars von Trier, præsenterede på årets Cannes festival en undersmuk kærlighedshistorie midt i jordens undergang.

Fænomenalt filmet af danske Manuel Alberto Claro, og med et ekseptionelt stærkt internationalt cast, er ”Melancholia” von Triers kærlighedserklæring til verden.

Planeten Melancholia nærmer sig jorden. Intetanende bliver Justine og Michael gift, og den storslåede fest afholdes hos Justines halvsøster Claire og hendes velhavende mand John, på deres enorme landsted, hvor de har sørget for en overdådig bryllupsfest.

Efterhånden som Melancholia nærmer sig Jorden, ophæves flere af dens normale fysiske love. I en blanding af frygt og beundring ser den lille familie til, mens de ser den enorme planet glide forbi deres egen, men dog kun for at erfare at den atter vender tilbage denne gang med direkte kurs mod Jorden.

Lars von Trier har med "Melancholia" skabt et episk mesterværk, der blev rost til skyerne under Cannes Filmfestivalen. Aldrig har man set jorden gå under på en så smuk og samtidig rædselsvækkende måde.

Filmen besidder derudover et suverænt cast med verdenskendte skuespillere som Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgaard og Alexander Skarsgaard. 

Cannes
Under stor offentlig bevågenhed havde "Melancholia" verdenspremiere på årets Cannes Film Festival, hvor filmen var nomineret til hovedprisen, Palme D’Or.

Premieren og det tilhørende pressemøde blev en voldsomt omtalt affære, men vigtigst endte festivalen med at hædre "Melancholia" og især hovedrolleindehaver Kirsten Dunst, der blev tildelt den prestigefyldte pris for Bedste Skuespillerinde for sin præstation som Justine.

International succes
Som oftest med Lars von Triers film, blev "Melancholia" hurtigt solgt til international biografdistribution. Men billetterne har vist sig at ryge endnu hurtigere over disken end normalt. "Melancholia" sælger faktisk så overraskende mange billetter, at den kan gå hen og blive Lars von Triers internationalt bedst sælgende film nogensinde.

Ekstramateriale: Både DVD og Blu-ray indeholder også omfattende ekstramateriale med alt om de drømmeagtige special effects, filmens visuelle stil mm. – og desuden et spændende og underholdende kommentarspor med Lars von Trier selv i selskab med sin gode ven og lærer, filmlektor Peter Schepelern.