Memory Cube er 15 gange hurtigere end nutidens RAM

edbpriser.dk 27-06-2014 13:48

Hybrid Memory Cube (HMC) teknologi spås en stor fremtid som et alternativ til de nuværende DRAM moduler, skriver PCWorld.

Den nye hukommelsestype blev første gang introduceret i 2011, og den udmærker sig ved at være både hurtigere og mere strømbesparende end nutidens RAM-moduler.

Læs også: Ny firmware kan gøre SSD'er tre gange hurtigere

HMC hukommelse giver 15 gange mere båndbredde end konventionel DDR3 DRAM og bruger 70 procent mindre energi. Selv i forhold til den kommende DDR4 teknologi er HMC stadig 5 gange hurtigere og tillige mere strømbesparende.

I en Hybrid Memory Cube er modulerne pakket oven på hinanden i kuber i stedet for fladt ved siden af hinanden på et bundkort. De er forbundet til hinanden ved hjælp af Through Silicon Via (TSV), der også giver bedre ydelse end traditionel DRAM.

Microns Hybrid Memory Cube (HMC) opbygning
Microns Hybrid Memory Cube (HMC) opbygning.

Hybrid Memory Cube ventes klar i starten af 2015

Hybrid Memory Cube moduler på 4 og 8 GB er allerede sendt ud til server- og chip-producenter for at blive testet, og Microns teknologi strateg, Mike Black, regner med, at HMC moduler vil være at finde i servere og højtydende computere tidligt i 2015.

Læs også: Nu kommer USB 3.1 – hastigheden bliver dobbelt så høj

I første omgang vil Hybrid Memory Cube moduler være med til at booste ydelsen i supercomputere, databaser og cloud-computere, men Micron forudser, at de på sigt også vil finde vej til bærbare PC'er, fortæller Black.

Vi kan med andre ord se frem til et seriøst løft på ydelsen i vores computere, hvis Microns forudsigelser holder stik.