Michael Caine i en af karrierens bedste roller

edbpriser.dk 07-08-42700 21:00

Din farligste fjende er den, du mindst forventer!

Harry Brown har boet hele sit liv i en London-forstad, som efterhånden er blevet totalt overtaget af brutale gadebander. Da hans bedste ven bliver myrdet, beslutter den aldrende enkemand og tidligere marinesoldat sig for at tage sagen i egen hånd.

Han indleder et personligt vendetta. Uden politiets indblanding… og helt uden nåde!

Forestil dig en ultra brutal udgave af ”Gran Torino” – så har du "Harry Brown". Med den dobbelte Oscar-vinder Michael Caine i rollen, som er blevet kaldt hans karrieres bedste!

Debut instruktør
Instruktør Daniel Barber debuterer som spillefilmsinstruktør med "Harry Brown". Men bag sig har han en lang karriere inden for TV og reklamefilm. I 2007 instruerede han kortfilmen "The Tonto Woman" – efter litterært forlæg af krimiforfatteren Elmore Leonard – der i 2008 blev prisbelønnet ved kortfilmfestivalen i Los Angeles, L.A. Shorts, og samme år Oscar-nomineret for Årets Kortfilm.

Om "Harry Brown" siger han: ” Det var vigtigt for mig at lave en tankevækkende, provokerende film. Jeg tror, mange mennesker vil se på Harry Brown og spørge sig selv ’Hvad ville jeg have gjort i den situation?’, ’Hvordan ville jeg reagere?’, ’Hvad skal der til, for at jeg når grænsen for hvad, jeg vil finde mig i?’. "Harry Brown" er en film, der bare skal fortælles.”

Veteranen Michael Caine
Michael Caine (Harry Brown) debuterede i 1956 og har siden givet store præstationer i en imponerende række spillefilm, bl.a. klassikerne "Alfie" (1966), "The Italian Job" (1969) og "Get Carter" (1971), foruden Woody Allen’s "Hannah og hendes søstre" (1986), der gav ham den første Oscar og Lasse Hallström’s "Æblemostreglementet" (1999), der gav ham endnu en Oscar.

Ligesom karakteren Harry Brown er Michael Caine selv opvokset i hårde London-miljøer og er krigsveteran fra Koreakrigen. Senest kunne Michael Caine ses i Christopher Nolan’s ”The Dark Knight” (2008) og "Inception" (2010).

Plan B
Ben Drew (Noel Winters) er et ung, britisk skuespiltalent... blandt meget andet. Endnu mere kendt er han nemlig som rapper/soul-crooneren Plan B, der på det seneste har hittet voldsomt med  ”She Said” fra albummet ”The Defamation of Strickland Banks” – et album, der desuden blev ledsaget af en kortfilm af samme navn instrueret af Ben Drew selv.

Ben Brew har netop udgivet sit tredje album og er ved at indspille sin debut som spillefilmsinstruktør, "Ill Manors" (2010).