Microsoft boss: Vi sælger ikke Xbox og Bing fra

edbpriser.dk 21-10-46374 00:20

Der var ingen slinger i valsen, da Microsofts CEO, Satya Nadella, indtog scenen på Code konferencen, der bliver afholdt lige nu i USA, rapporterer BGR.

Her blev han spurgt, om han har nogen planer om at frasælge Xbox-divisionen og søgemaskinen Bing, og til det svarede han:

"Jeg har ingen planer om at gøre noget anderledes med Xbox end det, vi gør i dag".

Dermed svarer Nadella direkte til de kritikere og analytikere, som gentagne gange har opfordret Microsoft til at skille sig af med Xbox-afdelingen af forretningen for at koncentrere sig om deres kernekompetencer.

Læs også: Windows 9 klar allerede i april 2015 og bliver måske gratis

Xbox 360 har ellers været en stor succes for firmaet med op mod 85 millioner konsoller solgt på verdensplan, mens Xbox One ikke rigtig har fået samme vind i sejlene endnu med godt 5 millioner solgte enheder til dato.

Men Satya Nadella tror altså stadig på Microsofts spillekonsol og har ingen planer om at sælge divisionen fra.

Kan Bing konkurrere med Google?

Til spørgsmålet, om Microsofts søgemaskine Bing nogensinde kommer til at udfordre Google, svarer Nadella, at han anser søgemaskine-teknologien for at være ekstremt vigtig for firmaet, da den blandt andet ligger til grund for meget af deres succes med cloud-tjenesten Azure.

Derfor kan Satya Nadella også sige nej til, at han går med nogen planer om at sælge Bing til for eksempel Yahoo, hvilket har været rygtet af flere omgange.

Læs også: Microsoft annoncerer Surface Pro 3 - kan erstatte din laptop, siger de

Om Bing nogensinde kommer til at udfordre Googles dominans svarer Nadella ikke på, men Microsoft bygger Bing ind i flere og flere ting - heriblandt Windows Phone og Xbox - så måske en dag...