Microsoft bringer SQL Server til Linux

edbpriser.dk 04-08-48154 22:56

Det vakte en del opsigt, da Microsofts nye topchef, Satya Nadella, tilbage i 2014 proklamerede, at Windows-giganten nu elskede open source systemet Linux, som de ellers gennem lang tid havde anset som en konkurrent, der skulle bekæmpes.

Microsofts pludselige kærlighed til Linux er dog ikke den rene velgørenhed, for deres varme følelser hænger stærkt sammen med deres egen cloud tjeneste, Azure, som de satser stort på i disse dage.

Læs også: Samsung, Microsoft og Intel går sammen om at bygge fremtidens internet

Omkring 20 procent af processerne på Azure kom fra Linux systemer i 2014, ifølge Computerworld, så der er en meget klar og økonomisk baggrund for Microsofts forelskelse.

SQL Server til Linux i 2017

Nu er Microsoft så klar til at tage det næste store skridt i forholdet ved at bringe SQL Server til Linux omkring midten af 2017.

I første omgang vil der være tale om en lukket beta test, der starter nu, og som skal bruges til at modtage feedback fra kunder og partnere.

Læs også: Microsofts nye Wireless Display Adapter 2 er hurtigere og mindre

Dermed holder Microsoft deres løfte om at understøtte flere platforme med deres produkter, og de fortsætter samtidig deres transformering fra at være så afhængige af Windows som firmaets kerneprodukt.


Kilde: PC World