Microsoft er blevet medlem af Linux Foundation

edbpriser.dk 28-08-48849 15:56

På Microsofts Connect konference har selskabet afsløret, at de er blevet en aktiv del open source sammenslutningen Linux Foundation.

Og Microsoft er gået all in på deres medlemskab, da de er blevet platin-medlem, hvilket er den højeste form over guld og sølv medlemsskab, og forpligter softwareselskabet til at donere minimum $500.000 om året til Linux organisationen.

Læs også: Microsoft bringer SQL Server til Linux

Linux medlemsskabet er kulminationen på Microsofts nye forhold til Linux, som de har blødt meget op for under CEO Satya Nadellas lederskab, hvor den tidligere så hårde Windows-kæmpe har åbnet mere og mere op for samarbejdet med Linux.

Tidligere Microsoft CEO Steve Ballmer: "Linux er en kræftform"

Så det gamle fjendskab mellem det lukkede og rettighedskrævende Microsoft på den ene side og det meget åbne Linux på den anden er altså ved at blive lagt i graven.

Satya Nadellas forgænger på topposten i Microsoft, Steve Ballmer, havde en ganske anden holdning til Linux, som han kaldte "en kræftform, der fæstner sig til alt, hvad det rører" i et berømt og berygtet interview med Chicago Sun-Times i 2001.

Læs også: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil

Men det er nye tider under Satya Nadella, som generelt har en meget åben tilgang til Microsofts rolle i verden samt hvordan pengene skal tjenes, men gamle Linux-tilhængere må nu alligevel nive sig selv i armen i denne tid, for det er unægtelig lidt af et holdningsskift på 15 år.


Kilde: BGR