Microsoft er interesseret i at købe AMD

edbpriser.dk 30-06-2015 11:11

Det er sitet KitGuru, som fra en kilde med "kendskab til sagen" har oplysningen om, at Microsoft forhandler med AMD om en eventuel overtagelse.

Resultatet af forhandlingerne kender kilden ikke, og hverken Microsoft eller AMD vil udtale sig om sagen.

AMD processor i Xbox One

Microsoft har egentlig oprettet en afdeling til at udvikle deres egne processorer til deres Xbox-spillekonsoller helt tilbage i 2006, men alligevel har Microsoft brugt chips fra AMD og Nvidia i deres hardware, når der var brug for krævende processorer.

Læs også: Gør en god handel: Priserne på DDR4-RAM rasler ned

Således er det en System-on-Chip fra AMD, der er at finde i Xbox One, for hvilken analytikere mener, at Microsoft betaler AMD $100 per styk.

Xbox One chip
Xbox One System-on-Chip (SoC) fra AMD. Foto: iFixit.

Med 12,6 millioner solgte Xbox One konsoller har Microsoft altså betalt AMD omkring 1,26 milliarder dollars, men alligevel har AMD svært ved at tjene penge og er i vanskeligheder med en aktuel markedsværdi på under 2 milliarder dollars.

Microsoft har på den anden side over 95 milliarder dollars i kontanter, og da et opkøb vil kunne spare dem for rundt regnet en milliard om året alene på Xbox One chips, lyder en overtagelse logisk, hvis parterne kan nå til enighed.

Microsoft har samtidig brug for processorer til deres Lumia mobiltelefoner, Surface tablets og andet hardware, som AMD måske også kunne blive sat til at udvikle processorkraft til.

AMD leverer også chip til PlayStation 4

Hvis Microsoft køber AMD, står Sony til gengæld i en svær situation, da de også har en chip fra AMD i deres PlayStation 4, og dermed vil putte penge i deres ærkerivals lomme, hver gang de producerer en PS4.

Læs også: Sony har over 30 virtual reality spil på vej til PS4

Imidlertid kunne en række andre firmaer som Samsung og Qualcomm samt flere kinesiske spillere også være interesseret i AMD's teknologi og ekspertise, så det er ikke umuligt, at de også ser på den trængte producent.