Microsoft giver dig fingeren i Windows 10

edbpriser.dk 04-11-47310 19:56

Emoticon udvalget i Windows 10 bliver en skønsom blanding af politisk korrekthed med forskellige hudfarver på den ene side, og den meget politisk ukorrekte "skråt op"-finger på den anden.

Muligheden for at kunne give nogen fingeren digitalt er blevet godkendt som en del af Unicode 7 helt tilbage i juni sidste år, men den er ikke er dukket op i hverken Apples, Androids eller Microsofts styresystemer endnu.

Det bliver der imidlertid lavet om på med Windows 10 ifølge det emoticon-dedikerede site Emojipedia, som har opsnappet nyheden om, at fingeren bliver en del af det digitale ordforråd i Microsofts kommende styresystem.

Politisk ukorrekt eller på tide?

Hvorfor Microsoft har valgt at tage den politisk ukorrekte finger med som en del af emoticon udvalget i Windows 10 vides ikke, men de skal nok regne med, at beslutningen vil dele vandene mellem dem, som mener, at det var på tide, og dem, som mener, at den ikke burde optræde overhovedet.

Læs også: Slut med Project Spartan: Nu har Microsofts nye browser fået sit rigtige navn

Under alle omstændigheder er den udstrakte langemand et symbol, der kort og præcist kan udtrykke ens utilfredshed, og samtidig kan bruges både humoristisk og alvorligt.

Politisk ukorrekt er den dog, og derfor er det også ret komisk, at Microsoft samtidig gør den tilgængelig i en række forskellige hudfarver, så man kan være etnisk korrekt, når man siger "skråt op" til sine venner per SMS eller Skype.

Windows 10 fingre i forskellige hudtoner

De nye hudtoner er en fast bestanddel af Windows 10's emoticons, så man kan vælge den teint, der bedst passer en, men den nye standard hudfarve i Windows 10 bliver en helt neutral grå.

Windows 10 emoticons med grå hudtoner som standard
Windows 10 emoticons med grå hudtoner som standard.

Så bliver det bare spændende at se, om Google tør frigive fingeren til Android, mens vi nok ikke skal regne med at se den fra bornerte Apples side.

Men nu har Microsoft da i det mindste prøvet at være først med noget ;o)

Læs også: Microsoft: Sådan skal iOS- og Android-apps omdannes til Windows-apps med et snuptag