Microsoft har præsenteret Surface Studio

edbpriser.dk 30-12-48791 02:43

Som vi kunne fortælle i slutningen af september, har Microsoft arbejdet på en Surface alt-i-en PC, som de netop har præsenteret for verden.

Resultatet er Surface Studio, og i det navn ligger også intentionen fra Microsofts side, da Surface Studio er skabt til de professionelle kreative - grafiske designere, filmskabere, arkitekter og så videre.

Den altoverskyggende skærm på Surface Studio måler 28 tommer, og PixelSense displayet er så højopløst (4500 x 3000 px / 192 PPI), at det har 63% flere pixels end et 4K fjernsyn, så du kan sidde med ansigtet helt tæt på skærmen og arbejde uden at begynde at se de enkelte billedelementer.

Microsoft Surface Studio og Surface Dial

Skærmen er samtidig den tyndeste LCD computer monitor med touch, ifølge Microsoft, og måler blot 12,5 mm i tykkelse.

Det er blandt andet opnået ved, at hardwaren er flyttet ned i boksen under skærmen, og den er ganske potent med Core i5 og i7 processorer, 1 eller 2 TB harddisk og op til 32 GB RAM.

Læs også: HP nyheder i Premium design

Der er endda blevet plads til et 2.1 højttalersystem i boksen, og altsammen med kun et enkelt kabel, der kommer ud bagpå.

Microsoft Surface Studio bagside

Og man må sige, at det igen er et uhyre flot Surface produkt, Microsoft har præsenteret, der både kan stå på op på skrivebordet som en normal PC skærm og lægges ned foran dig og fungere som et tegnebord.

Microsoft Surface Studio positioner

Prisen starter ved $2.999, hvilket burde betyde en dansk startpris på omkring 25.000 kroner, når Surface Studio finder vej til vores breddegrader. Forudbestillingerne er startet i USA, hvor de første enheder vil blive leveret omkring jul i begrænset antal - en dansk lanceringsdato kendes ikke.

Surface Studio specifikationer:

Microsoft Surface Studio specifikationer

Nyt værktøj til Surface familien: Surface Dial

Microsoft afslørede også et helt nyt værktøj, der kan bruges sammen med både Surface Studio og de øvrige medlemmer af Surface familien, Surface Book og Surface Pro 4.

Surface Dial er et lille drejehjul på 59 mm i diameter og 30 mm højt, som kan bruges til at navigere i en række apps, ved enten at dreje på Dial på skrivebordet eller sætte den direkte på skærmen og derved få et farvehjul frem eksempelvis.

Se også videoerne herunder.

Microsoft Surface Studio og Surface Dial

Læs også: Tegn nemt i 3D med det nye Paint

Surface Dial kommer på markedet til $99 eller omkring 850 kroner, når de danske afgifter er lagt til.