Microsoft havde Touch Bar prototype i 2010

edbpriser.dk 28-10-2016 10:51

Apples smarte Touch Bar display på deres nye MacBook Pro modeller ligner en genial tilføjelse til funktionaliteten på en bærbar computer.

Derfor kan det godt undre, at Microsoft tilbage i 2010 havde selvsamme touch bar funktion mellem hænderne, som af en eller anden grund aldrig fandt vej til et færdigt produkt.

Læs også: Digital Post-it fra Microsoft

Tilbage i 2010 afholdt Microsoft et symposium kaldet User Interface Software and Technology (UIST), hvor der også blev afholdt en konkurrence for studerende.

Ud af denne konkurrence kom der et koncept og en prototype på et tastatur med samme touch bar funktionalitet som på Apples nye MacBook Pro modeller, som du kan se i videoen herunder.

Prototypen er naturligvis ikke så forfinet som Apples udgave, men konceptet er akkurat det samme, så det er nærmest besynderligt, at det aldrig er dukket op i et Microsoft produkt.

Læs også: Microsoft har præsenteret Surface Studio

Men da Microsoft i stedet har fokuseret på at optimere Windows styresystemet til at virke med touch på blandt andet deres Surface produkter, har de måske ikke fundet det nødvendigt at sætte dette keyboard i produktion.


Kilde: DigitalTrends