Microsoft installerer Windows 10 på Android mobiler

edbpriser.dk 17-07-47182 03:06

I et samarbejde med kinesiske Xiaomi vil Microsoft teste mobilmarkedet i Kina med henblik på at finde ud af, hvad forbrugerne synes om Microsofts nye styresystem, Windows 10, der bliver lanceret til sommer.

Det skal blandt andet ske ved, at eksisterende brugere af Xiaomis Mi4 Android mobil kan installere Windows 10 Technical Preview ved hjælp af en ROM-installation (Read-Only Memory), skriver TechCrunch.

Læs også: Samsung får patent på fleksibel og modstandsdygtig mobil

ROM-installationen overskriver ganske simpelt Android styresystemet og installerer Windows 10 i stedet, så brugerne kan komme med feedback til Microsoft med henblik på selskabets indtog på det kinesiske marked.

Kina er det oplagte valg

Det er med god grund, at Microsoft vælger Kina som base for forsøget, da de kinesiske brugere er vant til at arbejde med ROM-installationer fra tredjeparter, fordi den officielle Google Play butik til Android enheder er stærkt begrænset i Kina.

Udover at få noget at vide om de kinesiske brugeres opfattelse af Windows 10 på en smartphone er det selvfølgelig også meningen, at projektet skal gøre reklame for det kommende styresystem, så flere vil skifte til Microsofts hårdt trængte OS.

Læs også: Mobilbatteri der oplader på 1 minut er på vej

Om Microsoft vil stille denne mulighed til rådighed uden for Kinas grænser vides ikke, men de vil nok løbe ind i lidt af et stormvejr fra Google, hvis de prøver.

Indtil videre er forsøget i hvert fald begrænset til aftalen med Xiaomi.