Microsoft klargør Windows 10 Mobile offensiv

edbpriser.dk 04-01-48061 19:46

Selvom The Verge for nylig erklærede Microsofts mobile styresystem for dødt, er der en hel række Windows 10 Mobile smartphones på vej fra både VAIO, Xiaomi, Acer, en ukendt japansk producent og måske også Microsoft selv.

Windows 10 Mobile smartphone fra VAIO præsenteres 4. februar

Det traditionelt veldesignede VAIO mærke er begyndt at rykke på sig igen efter Sony solgte mærket fra i 2014, og de har netop meddelt, at de præsenterer en Windows 10 Mobile smartphone den 4. februar, meddeler WMPoweruser.

Læs også: Flip cover med e-ink display til Lumia mobiler

VAIO mobilen bliver præsenteret af VAIO's chef, Ota Yoshimi, i selskab med Microsofts japanske topchef, Yasuyuki Higuchi, og derudover vil designeren, Tsuyoshi Iwai, også være til stede, som er designeren, der var ansvarlig for udseendet af VAIO produkterne under Sony.

VAIO Windows 10 Mobile smartphone annoncering

VAIO's Windows 10 Mobile smartphone ventes at være i mellemklassesegmentet og henvendt til firmaer.

Den vil understøtte Continuum og står til at komme på markedet tidligt i 2016, hvilket jo burde være lige om lidt.

Windows 10 mobiler fra Acer og NuAns

Som man kan se på billedet herover, er der også Windows 10 mobiler på vej fra velkendte Acer og en ny japansk producent kaldet NuAns.

Acer kommer med Liquid Jade Primo, der er en klassisk designet smartphone i plastik med ganske gode specifikationer - 5,5 tommer AMOLED display, Snapdragon 808 processor, 3 GB RAM, 32 GB lager og kameraer på henholdsvis 21 og 8 MP.

Acer Liquid Jade Primo

Acer Liquid Jade Primo vil også kunne køre Microsofts Continuum, og den får en pris på cirka 5.000 kroner på det europæiske marked.

NuAns Neo mobilen på den anden side er alt andet end klassisk designet, da den har en opdelt bagside, hvor både top og bund kan skiftes ud og give mobiltelefonen et væld af forskellige udseender - 64 kombinationer i alt.

NuAns Neo smartphone bagside

NuAns Neo covers

Det gør NuAns Neo til den ubestridt mest bemærkelsesværdige Windows 10 smartphone på markedet med hensyn til design, mens den på hardware-siden er mere beskeden med blot en 1280 x 720 px opløst 5 tommer skærm, Snapdragon 617 processor, 2 GB RAM, 16 GB lager plus microSD kort og et kamera på 13 MP.

Læs også: Interessant design-konceptvideo af iPhone 7 og iOS 10

NuAns har dog ikke nogen aftaler med telefonselskaber udenfor Japan, så det er usikkert, om den finder vej hertil.

Billig topmobil fra Xiaomi med Windows 10 Mobile

Microsoft har også fået kinesiske Xiaomi med på Windows 10 Mobile vognen, og de sender således deres Mi 5 smartphone ud i både en Android og en Windows 10 Mobile version.

Det fortæller PocketNow, som også kan berette, at Mi 5 bliver en veludstyret smartphone.

Xiaomi Mi 5

Quad HD display på 5 eller 5,2 tommer, Snapdragon 820 processor, 4 GB RAM, 16 MP kamera og et stort batteri på 3.000 mAh er de rygtede specifikationer.

Prisen skulle blive lige omkring de 4.000 kroner, men det er endnu uvist, om Xiaomi sender Mi 5 ud på andre markeder end det hjemlige.

Nye billeder af Lumia 850

WMPoweruser har fået billeder af en ganske flot Microsoft smartphone med kodenavnet Honjo, der godt nok rygtes at være aflyst af Microsoft men måske alligevel finder vej til markedet med modelnavnet Lumia 850.

Microsoft Lumia 850 bagside

Microsoft Lumia 850 top

Designet er ellers så flot, som mange havde håbet, at Lumia 950 modellerne ville have været, men Microsoft satser vist mere på det seriøse udseende til deres smartphones for tiden, der skal appellere til firmaer og professionelle.

Microsoft Lumia 850 front

Microsoft Lumia 850

Om Microsoft alligevel vælger at producere Lumia 850 står hen i det uvisse, men ellers må de mægtig gerne genbruge designet i en anden smartphone.

Læs også: Se Microsofts nye teknologi i aktion: Kan en Windows-telefon erstatte din computer?

I første omgang ventes Microsoft at komme med Lumia 650, som nedenstående billede fra @evleaks forestiller.

Microsoft Lumia 650

Lumia 650 bliver nok en billigere smartphone på 5 tommer med en 1280 x 720 px opløsning, 1 GB RAM og blot 8 GB indbygget lagerplads, der dog kan udvides op til 128 GB med et microSD hukommelseskort.

Denne Lumia model ventes at blive officielt præsenteret af Microsoft senere på måneden.

Én ting er dog sikker, Microsoft mener ikke, at Windows 10 Mobile er dødt endnu...