Microsoft skærer ned på OneDrive lagerpladsen

edbpriser.dk 22-04-47809 14:23

Microsoft fik masser af positiv omtale, da de gav Office 365 abonnenterne ubegrænset lagerplads i skyen på selskabets OneDrive tjeneste sidste år ved denne tid.

Men nu har Microsoft opdaget udfordringen med at give folk frie tøjler, for der er søreme nogen, der benytter sig af det.

Hvor de fleste af os sikkert bruger et sted mellem 10 og 100 GB til billeder og diverse, er der nogle enkelte, som har taget Microsoft på ordet og uploadet mere end 75 terabyte (TB).

Ifølge Microsoft er det 14.000 gange mere, end genneimageclouditsbrugeren har uploadet, og det er typisk film og videoklip, der tager denne kæmpe mængde lagerplads.

Læs også: Se lige det her blærede PC kabinet

Derfor har Microsoft nu meddelt, at de ikke længere vil tilbyde Office 365 abonnenterne ubegrænset lagerplads, som i fremtiden må lade sig nøje med en enkelt terabyte data.

Dette gælder dog kun nye brugere og de brugere, som endnu ikke har lagret mere end 1 TB på OneDrive.

Brugere, som har mere end en terabyte data på OneDrive, vil blive varslet direkte, og de vil så have mindst 12 måneder til at reducere deres datamængde, inden Microsoft sletter den overskydende data.

Almindelige brugere får også skåret i lagerpladsen

Nedskæringerne i den gratis lagerplads kommer også til at gælde almindelige brugere, som får skåret pladsen fra de nuværende gratis 15 GB til kun 5 GB i starten af 2016.

Her får brugerne også et år til at flytte overskydende data til andre lagerpladser.

Microsoft kommer hermed til at tilbyde præcis den samme mængde gratis lagerplads som Apple, Dropbox og Jottacloud.

Hos Google kan man dog stadig få 15 GB gratis lagerplads i Google Drive, og de tilbyder samtidig ubegrænset plads til fotografier på op til 2,8 MP opløsning.

Læs også: Nye Microsoft-mobiler kan bruges som PC

Microsoft oplyser samtidig, at de vil sløjfe deres eget tilbud om de 15 GB gratis lagerplads for "kamera-rullen" på mobilen.

Fremover skal der betales for yderligere plads på OneDrive.


Kilde: Digi.no