Microsoft: Skuffede Apple-fans køber Surface computere

edbpriser.dk 12-04-48923 19:56

Microsoft har åbenbart en fest i disse dage, hvor salget af Surface produkter går strygende, og november har været deres bedste måned nogensinde.

Og ifølge Brian Hall, CVP for Microsoft Devices Marketing, skyldes det en kombination af kundernes begejstring for Surface linjen og en stor migrering af MacBook brugere, som nu vender blikket mod Microsoft.

Læs også: Test: Cool business hybrid - anmeldelse af Lenovo ThinkPad X1 Yoga


Mange har byttet MacBook for Surface

Microsoft har afviklet et indbytningsprogram, hvor kunderne har kunnet indlevere deres gamle MacBooks ved købet af en ny Surface computer, og det har været deres mest succesfulde ombytningskampagne til dato.

Samtidig har de traditionelle MacBook Pro brugere været skuffede over Apples netop præsenterede modeller, der er for svage i konfigurationerne og samtidig for dyre, mener Hall.

Flere kritikere er enige med Brian Hall

Det kan nemt lyde som et billigt marketing trick fra Microsofts side at pege fingre af Apple, men Brian Hall står ikke alene med sin påstand.

Læs også: Test: Der er altså ikke meget "pro" over Apples nye Macbook Pro 13 med Touch Bar

Både Computerworld herhjemme (anmeldelsen herover) og PCMag i USA er mindre begejstrede for de nye MacBook Pro modeller, og Sascha Segan fra sidstnævnte medie er en af de personer, som efter mange års brug af MacBook Pro er skiftet til Surface Book.

Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke fortsat er mange dedikerede fans, som nok skal tage de nye MacBook Pro modeller til sig, men Apple skal nok vænne sig til, at Microsoft er blevet en seriøs bejler til det kreative segment, der indtil for nylig har sværget til Mac computere.


Kilder: Microsoft og Übergizmo